fbpx
«Нібулон» упродовж 2022 року збудує всі п’ять катерів для Морохорони

«Нібулон» упродовж 2022 року збудує всі п’ять катерів для Морохорони

ДПСУ Морська охорона Нібулон Суднобудування Україна Флот

Суднобудівний-судноремонтний завод компанії «Нібулон» упродовж 2022 року збудує всі п’ять катерів для Морохорони Державної прикордонної служби України.

Про це повідомляє Мілітарний.

Розпочати роботи з будівництва катерів у Миколаєві мають у лютому наступного року.

В коментарі для Мілітарного на Міжнародній виставці «Зброя та безпека – 2021» співвласник компанії «Нібулон» Андрій Вадатурський розказав, що такі терміни передбачені угодою між французькою компанією OCEA та Міністерством внутрішніх справ України.

Українська сторона згідно контракту повинна почати будівництво з лютого 2022 року, я так думаю, що до кінця наступного року програма буде виконана, – поінформував Андрій Вададурський.

У Франції вже готові два корпуси та ще два заклали, а до кінця 2021-го року має бути готовий перший катер морської охорони.

Патрульний катер проекту FPB 98 Ocea SSM

Він має бути переданий українському прикордонному відомству до кінця цього року.

Повне інтерв’ю з Андрієм Вададурським по деталям угоди:

Нагадаємо, що 22 липня, на території суднобудівного-судноремонтного заводу «Нібулон» відбулося підписання контракту про постачання 20 патрульних катерів OCEA FPB 98 MKI для Морської охорони ДПСУ.

Відбулось це в рамках виконання Договору між Урядом України та Урядом Франції від 19 листопада 2019 року «Щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України». Контракт підписали Голова ДПСУ Сергій Дейнеко та генеральний директор компанії ОСЕА Ролан Жосар.

FPB 98 MKI – це маневрений патрульний катер довжиною 32 метри з легкого алюмінію, який розвиває швидкість до 30 вузлів із дальністю плавання 1200 морських миль і має малу осадку для плавання на мілководді.

Катери будуть використовуватися для охорони державного кордону на воді, операцій зі спостереження, нагляду та контролю, пошуково-рятувальних операцій та протидії диверсійно-розвідувальним групам.

ДПСУ Морська охорона Нібулон Суднобудування Україна Флот