fbpx
Нідерланди продають свої F-16

Нідерланди продають свої F-16

F-16 Авіація Європа Королівські ПС Нідерланів Нідерланди Світ

Нідерланди продають свої винищувачі F-16.

Про це інформує Мілітарний.

Як повідомляє Scramble. 29 червня 2021 року Міністерство оборони Нідерландів оголосило про продаж дванадцяти винищувачів Lockheed Martin F-16 Fighting Falcons зі складу Королівських ВПС, американській компанії Draken International LLc. Штаб-квартира, якої знаходиться в міжнародному аеропорту Лейкленд Ліндер, Флорида.

Draken пропонує повітряно-десантну підтримку, льотне навчання, моделювання повітряних загроз, підтримку радіоелектронної боротьби, повітряну заправку, дослідження та тестування для Міністерства оборони США, оборонних підрядників та аерокосмічних фірм, що надаються парком колишніх військових літаків.

Поставка F-16 та супутнього обладнання компанії Draken International розпочнеться у 2022 році. Угода включає опцію на продаж ще 28 F-16. Ця друга група літаків буде поступово виведена з експлуатації ВПС до травня 2024 року.

F-16. Фото з відкритих джерел.

Окрім того, Нідерланди продали один F-16AM (серійний J-624) Бельгії як тестувальник озброєння. 23 лютого 2021 року літак було перевезено автомобільним транспортом до авіабази Кляйн-Брогель у Бельгії.

Нагадуємо, у березні, стало відомо, що Норвегія виставляє на продаж два свої багатоцільові винищувачі F-16 Viper, які були виведені з експлуатації у Королівських Повітряних силах.

Агентство оборонних матеріалів Норвегії підписало угоду з місцевою компанією Kongsberg на технічне обслуговування двох літаків F-16 Viper, виведені з експлуатації в Збройних силах.

Два норвезькі винищувачі F-16

Літаки будуть виставлено на продаж, а витрати, як очікується, будуть покриті за рахунок збільшення продажних цін.

У прессрелізі компанії Kongsberg було уточнено, що за контрактом передбачено опціон на можливість відновлення технічного стану ще трьох літаків, якщо це буде реалізовано, очікується, що літаки будуть готові до продажу в кінці 2021 року.

Норвезький винищувач F-16

Норвегія була однією з чотирьох початкових європейських країн, які замовили 74 багатоцільових винищувачів F-16A/B Viper. З них 56 оновлено в рамках програми модернізації MLU (Mid-life Update).

Королівські повітряні сили Норвегії поступово виводять з експлуатації багатоцільові винищувачі F-16 MLU та замінюють їх на літаки п’ятого покоління F-35, перші з яких надійшли у 2017 році.

F-16 Авіація Європа Королівські ПС Нідерланів Нідерланди Світ