fbpx
Німеччина отримала перший Hercules C-130J

Німеччина отримала перший Hercules C-130J

C-130 Lockheed Martin Авіабудування Авіація Європа Німеччина ПС Німеччини Світ США

Компанія Lockheed Martin передала перший транспортний літак C-130J для Повітряних сил Німеччини.

Про це інформує Мілітарний.

Німецьке федеральне відомство військових закупівель BAAINBw повідомило про отримання першого транспортного літака Lockheed Martin C-130J-30 Super Hercules.

Перший літак, призначений для Бундесверу, був офіційно переданий виробником у Сполучених Штатах 23 грудня 2021 року. З цієї нагоди 1 лютого 2022 року в Марієтті, Джорджія (США) відбулася невелика церемонія.

Американська компанія Lockheed Martin представила перший випущений транспортний літак C-130J для Німеччини у липні 2021 року.

Новий C-130J разом ще з п’ятьма іншими літаками, які купують для Повітряних сил Німеччини, стане частиною спільної франко-німецької ескадрильї на авіабазі Евре у Франції.

За повідомленням Агентства співробітництва з питань оборонної безпеки, купівля авіатехніки Німеччиною коштуватиме 1,4 мільярда доларів. Замовлення включає три літаки C-130J-30 і три заправники KC-130J.

Літаки призначені доповнювати європейський транспортний літак Airbus A400M і повинні виконувати місії, для яких вони краще підходять, в тому числі підтримку спецоперацій.

Німецькі літаки будуть розміщені на авіабазі Евре, Нормандія, разом з Super Hercules Повітряних сил Франції, що знизить витрати на їх експлуатацію і матеріально-технічне забезпечення.

Зараз німецькі пілоти проходять навчання з експлуатації C-130J на авіабазі Літл-Рок в США та на авіабазі Рамштайн у Німеччині.

C-130J-30 – є подовженою версією базового літака C-130J. Lockheed Martin C-130J Super Hercules – чотиримоторний турбогвинтовий військово-транспортний літак. Він є комплексним оновленням C-130 Hercules з новими двигунами, кабіною екіпажу та іншими системами.

Літак є найновішою версі C-130 Hercules та єдиною модифікацією, яка знаходиться у виробництві. Більше 400 літаків C-130J було поставлено до 17 країн.

C-130 Lockheed Martin Авіабудування Авіація Європа Німеччина ПС Німеччини Світ США