fbpx
Німеччина придбає ізраїльський ЗРК Arrow 3

Німеччина придбає ізраїльський ЗРК Arrow 3

IAI (Israel Aerospace Industries) Німеччина ППО та ПРО ПС Німеччини

Уряд Німеччини схвалив авансовий платіж для придбання ізраїльської системи заатмосферної протиракетної оборони Arrow 3.

Новину оприлюднили на урядовому сайті ФРН.

Бюджетний комітет у нижній палаті парламенту затвердив авансовий платіж у розмірі 560 мільйонів євро. Ці гроші призначені для організації виробництва в Ізраїлі.

Мілітарний повідомляв у квітні про початок переговорів представників урядів про закупівлю ЗРК. Очікується, що система коштуватиме до 3,99 мільярда євро.

Якщо угода відбудеться за планом, контракт підпишуть до кінця 2023 року. Берлін очікує, що зенітний комплекс поставлять ​​в останньому кварталі 2025 року.

Гроші на фінансування угоди надійдуть із національного оборонного фонду розміром 100 мільярдів євро, який був створений канцлером ФРН Олафом Шольцем для зміцнення обороноздатності країни після вторгнення Росії в Україну.

Уряд Німеччини очолив посилення протиповітряної оборони НАТО в Європі після безперервних ракетних ударів Росії по Україні, закликаючи союзників разом купувати системи стримування. До так званої ініціативи «Європейський небесний щит» наразі приєдналися понад десяток європейських країн.

Arrow 3

Arrow 3 – це система, яка призначена для забезпечення протиракетної оборони шляхом перехоплення балістичних ракет за межами атмосфери. Система вважається однією з найкращих в світі.

США як партнери беруть участь у ізраїльській розробці системи озброєння Arrow. Основним підрядником проєкту з розробки зенітного комплексу виступає компанія Israel Aerospace Industries. У проєкті також беруть участь американська компанія Boeing та ізраїльська Elbit Systems.

Батарея комплексу Arrow 3 складається з командного пункту, радіолокаційних систем, пускових установок і керованих ракет. Він може виявляти та перехоплювати балістичні ракети з усіх кутів.

Керована зенітна ракета цієї системи дозволяє знищувати далекобійні ракети противника за межами земної атмосфери методом прямого попадання у ціль (hit-to-kill). 

За даними ізраїльського виробника, зенітний комплекс здатен перехоплювати балістичні ракети, випущені з відстані до 2400 кілометрів.

IAI (Israel Aerospace Industries) Німеччина ППО та ПРО ПС Німеччини