fbpx
Німеччина виділяє Україні додаткову військову допомогу на 100 млн євро 

Німеччина виділяє Україні додаткову військову допомогу на 100 млн євро 

Автотехніка Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога Європа Німеччина Ремонт/обслуговування техніки Світ Україна

Німеччина виділяє Україні короткостроковий пакет військової допомоги на суму 100 мільйонів євро.

Про це повідомили на офіційному сайті міністерства оборони ФРН.

Пакет включає боєприпаси для безпілотників, вантажівки, запчастини для різних систем озброєння і техніки.

Про новий пакет допомоги заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», яке відбулося 14 лютого.

Міністр зазначив, що генеральний інспектор Бундесверу генерал Карстен Бреєр під час візиту до України минулого тижня зустрівся з новим Головнокомандувачем Збройних Сил України Олександром Сирським у Києві. І пообіцяв короткострокову допомогу на суму понад 100 мільйонів євро.

До пакета, серед іншого, входять бронемашини з посиленим протимінним захистом (MRAP), боєприпаси для озброєння малих дронів, 77 вантажних автомобілів, медобладнання, комплекти запасних частин для різних систем озброєння.

Це озброєння вже надійшло або найближчим часом надійде до Збройних Сил України. За словами міністра, постачання та ремонт на третьому році війни стануть ще важливішими, ніж раніше, уточнили в пресрелізі Міноборони Німеччини.

Борис Пісторіус наголосив, що Німеччина постачає Україні військову допомогу майже щодня.

За його словами, нещодавно українські військові отримали ракети до системи ППО IRIS-T SLS, 155-мм снаряди до артилерії, шість машин розмінування, мостоукладач та інженерну машину, а також захищені транспортні засоби і розвідувальні безпілотники.

Крім того, ФРН поліпшить українські можливості з ремонту військової техніки. Для цього німецька промисловість побудує перші ремонтні потужності в Україні до літа цього року.

Німецький танковий снаряд DM-63 до танків з гарматою 120 мм

На початку цього місяця, німецький концерн Rheinmetall повідомив, що планує відправити в Україну боєприпаси середнього й великого калібру, зокрема 20 мм для БМП Marder, і 105 мм для танків Leopard 1 та 120 мм для Leopard 2.

Ці боєприпаси замовив уряд Німеччини в межах військової допомоги для України.

Автотехніка Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога Європа Німеччина Ремонт/обслуговування техніки Світ Україна