fbpx
Німеччина закуповує велику кількість ракет та шукає заміну Gepard

Німеччина закуповує велику кількість ракет та шукає заміну Gepard

Винищувач Європа Закупівлі Німеччина ОПК ППО та ПРО

Бюджетний комітет німецького Бундестагу схвалив велику закупівлю керованого ракетного озброєння.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства оборони Німеччини.

Крім того, може розпочатися розробка нової зенітної артилерійської системи протиповітряної оборони, яка має замінити Gepard.

Будуть закуплені ракети класу “повітря-повітря” Iris-T, якими озброять літаки Eurofighter і Tornado.

Німеччина замовляє 120 ракет разом з супутнім обладнанням на загальну суму у 108 мільйонів євро. Вони призначені для заміни 120 ракет, наданих в рамках програми підтримки України.

Ракети мають бути доставлені у 2026 році. Замовлені 120 Iris-T є частиною рамкової угоди про можливе виробництво і постачання до 1280 ракет.

Комітет також схвалив закупівлю 500 ракет та запасних частин для зенітного ракетного комплексу Patriot.

Загальна сума інвестицій становить 3,01 мільярда євро. 400 ракет будуть закуплені на суму близько 2,4 мільярда євро протягом наступних кількох років зі спеціального фонду Бундесверу, а потім профінансовані зі звичайного оборонного бюджету.

На 100 ракет будуть виділені кошти на загальну суму близько 602 мільйонів євро з окремого бюджету, оскільки ця кількість ракет була передана Україні.

Закупівлями займається Агенція НАТО з підтримки і постачання (NSPA). Інші країни також беруть участь в угоді з виробником. Ракети мають бути поставлені між 2027 і 2033 роками.

Також повідомляється, що ракети класу “повітря-повітря” Meteor будуть модернізовані, що дозволить їм залишатися на озброєнні до 2040-х років.

Наразі аналізуються можливі модифікації радіолокаційної головки самонаведення, силової установки, каналу передачі даних і боєголовки, вартість яких становить 34,9 мільйона євро.

Дослідження мають розпочатися наступного року, а звіти про варіанти адаптації мають бути готові у 2025 році. У проєкті беруть участь ще п’ять європейських країн.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що Німеччина замовила ще 68 тисяч снарядів для України.

Винищувач Європа Закупівлі Німеччина ОПК ППО та ПРО