fbpx
Німеччина замовляє додаткові зенітно-ракетні комплекси Patriot 

Німеччина замовляє додаткові зенітно-ракетні комплекси Patriot 

Raytheon Європа Закупівлі ЗРК ЗРК Patriot Німеччина ППО та ПРО Світ США

Міністерство оборони Німеччини підписало контракт з американською RTX (Raytheon) на закупівлю додаткової кількості зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії RTX.

Загальна вартість підписаного контракту становить понад 1,2 мільярда доларів США, яка включає постачання пускових установок, радіолокаційних станцій, командного пункту, а також відповідну підтримку та забезпечення.

Замовлення розміщене на найновішу версію ЗРК у конфігурації PAC-3MSE, яка якісно доповнить парк німецьких систем конфігурації PAC-2.

«Цей контракт відображає глобальний акцент на передові можливості протиповітряної та протиракетної оборони та непохитну довіру до Patriot», — сказав Том Лаліберті , президент відділу наземних і протиповітряних систем компанії Raytheon.

Загалом, Німеччина придбає чотири додаткові батареї ЗРК Patriot, які покриють цю прогалину, яка була створена через передачу Україні систем протиповітряної оборони зі складу ПС Німеччини.

Треба зазначити, що Німеччина також буде реалізовувати виробництво зенітних ракет MIM-104E для Patriot PAC-2.

Загалом, планується виробити понад 500 зенітних ракет PAC-2 за ліцензією компанії Raytheon на підприємствах MBDA Germany у Шробенхаузені.

Треба зазначити, що перші постачання мають відбутись у 2027 році, з  передачею останньої батареї у 2029 році.

Додатково, Німеччина планує провести роботи з покращення можливостей наявних систем шляхом інтеграції РЛС кругового огляду та нової бойової системи управління.

Раніше “Мілітарний” повідомляв, що агенція НАТО з підтримки і постачання (NSPA) укладе контракт на закупівлю 1000 ракет у модифікації GEM-T до зенітного ракетного комплексу Patriot.

Таким чином Альянс надає підтримку країнам-членам європейської ініціативи “Небесний щит”, в тому числі Німеччині, Нідерландам, Румунії та Іспанії.

Raytheon Європа Закупівлі ЗРК ЗРК Patriot Німеччина ППО та ПРО Світ США