fbpx
Норвегія передасть Україні безпілотні комплекси Black Hornet

Норвегія передасть Україні безпілотні комплекси Black Hornet

БпА (Безпілотні апарати) Військова допомога Європа Норвегія Світ Україна

Уряд Норвегії погодив передачу Україні 1000 нових надмалих безпілотних комплексів Black Hornet.

Новину оприлюднили на урядовому сайті Норвегії.

Пресслужба уряду повідомила, що українська влада звернулася з проханням надати цей вид обладнання для використання в боротьбі з російським вторгненням.

Україна дуже задоволена попередніми норвезькими поставками цього типу розвідувальних безпілотників, які були розроблені у співпраці між Силами оборони Норвегії та Інститутом оборонних досліджень. Безпілотник, який отримав назву Black Hornet, виробляється в Норвегії, і зараз ми надаємо Україні 1000 нових комплектів безпілотників“, – розповів міністр оборони країни Бйорн Арільд Грам.

Раніше Велика Британія та Норвегія спільно передали партію мікродронів, транш яких фінансували із британського фонду військової допомоги України на суму $9,1 млн доларів США.

Минулого року “Мілітарний” публікував статтю з відгуком українських військових про передані мікробезпілотники.

За словами військових, у комплектах такого безпілотного комплексу було по два змінних оптичних модулі: один з денною камерою, а один – з тепловізійною.

Невеликий дрон вертолітного типу важить всього 18 г і може працювати без підзарядки протягом 25 хв. Маючи діаметр основного гвинта в 120 мм, безпілотник розвиває швидкість понад 20 км/год. Дальність його польоту – близько 2 км.

Цей БПЛА простий в експлуатації та досить міцний, його важко виявити, тому ця техніка добре підходить для бою в міських районах.

Комплект складається з двох дронів, зарядного пристрою та планшета управління. Його загальна маса – близько 1,3 кг.

Надмалі Black Hornet мають перевагу над поширеними в ЗСУ дронами типу DJI Mavic 3 тоді, коли йдеться про роботу у важкодоступних місцях, адже вони здатні проводити розвідку навіть всередині приміщень.

Це має зберегти особовий склад штурмових груп та пришвидшити роботу під час звільнення будинків та промислових зон.

БпА (Безпілотні апарати) Військова допомога Європа Норвегія Світ Україна