fbpx
Новий пакет допомоги від США: HIMARS, патрульні катери та артилерійські снаряди

Новий пакет допомоги від США: HIMARS, патрульні катери та артилерійські снаряди

M142 HIMARS Артилерія Військова допомога США Україна Флот

США оголосили новий пакет допомоги Україні на суму 450 млн доларів.

Про це на брифінгу оголосив спікер Пентагону Джон Кірбі.

Він підкреслив, що це частина зобов’язань США у допомозі Україні для захисту демократії перед російською агресією.

Сполучені Штати анонсують додаткові 450 млн доларів військової допомоги як частину нашого зобов’язання у допомозі Україні захистити свою демократію перед неспровокованою агресією Росії“, – зазначив він.

Джон Кірбі. Фото: ЗМІ США

Цей пакет військової допомоги включає зброю та військове обладнання. А саме нові артилерійські системи HIMARS, десятки тисяч боєприпасів для артилерії, яка вже була поставлена в Україну, а також патрульні кораблі для захисту українського узбережжя та водних шляхів.

Кірбі уточнив, що ця допомона виділяється в рамках механізму президентських повноважень, і це вже 13-й раз, коли глава Білого дому застосовує цей формат для відправки оборонної допомоги Україні.

Таким чином, США поставили ЗСУ озброєння й обладнання на загальну суму $6,1 мільярда від початку масштабної російської агресії.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що перші артилерійські ракетні системи HIMARS вже в Україні.

Він підкреслив, що на окупантів чекає “спекотне літо”.

M142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System – з англійської “високомобільна артилерійська ракетна система”), як шасі використовує 6-колісну тактичну вантажівку M1140 FMTV.

Стрільба з ракетного комплексу HIMARS

Пускову установку можна використовувати, як реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) з боєприпасами різної дальності та як оперативно-тактичний ракетний комплекс.

M142 HIMARS Артилерія Військова допомога США Україна Флот