fbpx
Офіційно: Словаччина передала Україні зенітну систему С-300

Офіційно: Словаччина передала Україні зенітну систему С-300

Війна з Росією Військова допомога Європа ЗРК ППО та ПРО С-300 Світ Україна

Словаччина офіційно підтвердила передачу Україні систем протиповітряної оборони С-300.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні 8 квітня, прем’єр-міністр Словаччини Едуард Геґер повідомив про надання Україні системи ППО С-300ПМУ, яка перебувала на озброєнні його країни.

Про підтвердження передачі озброєння написав глава словацького уряду у Twitter.

“Я хотів би підтвердити, що Словаччина надала Україні систему протиповітряної оборони С-300. Український народ мужньо захищає свою суверенну державу і нас також.

Наш обов’язок – допомагати, а не стояти осторонь і не залишати без уваги втрати людських життів під час агресії Росії”, – написав глава словацького уряду.

Зенітний ракетний комплекс С-300 ПС військових 201 ЗРБр. Фото: АрміяІнформ

Нагадуємо, що минулого місяця Словаччина попередньо погодилася надати Україні систему протиповітряної оборони ЗРК С-300 для захисту від російських авіаударів.

Умовою передачі озброєння, були гарантії того, що системи протиповітряної оборони, будуть замінені на інші від держав-партнерів по НАТО.

Таким чином Словаччина стала першою країною НАТО, яка поставила Україні важкі системи протиповітряної оборони для боротьби з російськими загарбниками.

С-300 – зенітно-ракетний комплекс (ЗРК) середнього радіусу дії (Sa-10 за класифікацією НАТО). Був прийнятий на озброєння в СРСР в 1979 р. Призначений для оборони крупних промислових і адміністративних об’єктів, військових баз і пунктів управління від ударів засобів повітряно-космічного нападу супротивника.

ЗРК С-300ПТ. Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Комплекс здатний знищувати ракетні цілі. С-300 став першим зенітно-ракетним комплексом, який може супроводжувати до 6 цілей і випускати по ним до 12 ракет.

Війна з Росією Військова допомога Європа ЗРК ППО та ПРО С-300 Світ Україна