fbpx
Окупанти почали потужний штурм Соледара – Маляр

Окупанти почали потужний штурм Соледара – Маляр

Війна з Росією Війна на Донбасі Донбас Міністерство оборони (МОУ) Україна

Ворог перекинув додаткові сили та засоби для штурму Соледара.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона підкреслила, що після відступу та невдалого штурму міста російські війська відновили втрати, перекинули додаткові штурмові загони та змінили тактику.

Наразі ворог задіяв велику кількість штурмових груп, сформованих з найкращих резервів вагнерівців. Ворог наступає буквально по трупах своїх же солдатів, масовано застосовує артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців“, – написала Маляр.

Соледар, Донецька область, 9 грудня 2022 Джерело: deepstatemap

Вона додала, що в ці хвилини тривають жорстокі бої в місті.

Речник Східного угрупування Збройних сил України Сергій Череватий повідомив, що Соледар “фактично зруйнований”, але там досі перебувають люди.

Про це він повідомив під час телемарафону 9 січня, пише “Радіо Свобода”.

Так, є частина людей, хоча ОВА, всі соціальні служби максимально закликали людей залишити зону бойових дій, організовували конвої, щоб це зробити. Проте є частина людей, особливо старшого покоління, в яких великий страх змін, покинути своє житло, переїхати в іншу незнайому місцевість. З ними проводиться робота, проте не завжди всі погоджуються“, – повідомив він.

Сергій Череватий. Фото: ЗМІ України

Він зауважив, що окупанти перекинули на цей напрямок професійних російських найманців з “ПВК “Вагнер”.

Вони мають суттєву підготовку в таких підрозділах, як ФСБ, МВС, спецназ Головного розвідувального управління міноборони Росії. Якщо раніше для таких накатів і масових атак вони використовували здебільшого колишніх в’язнів, то саме на Соледарі вони зібрали найбільш професійну частину, яку використовують для прориву нашої оборони“, – додав Череватий.

Нагадаємо, напередодні Соледар та Бахмут відвідав командувач Східного угрупування військ Олександр Сирський.

Олександр Сирський на позиціях військових в Соледарі, 8 січня 2022 Фото: Міноборони України

Під час його візиту були ухвалені додаткові рішення про оборону населеного пункту – йшлося про перекидання додаткових підрозділів та збільшення вогневої підтримки.

Війна з Росією Війна на Донбасі Донбас Міністерство оборони (МОУ) Україна