fbpx
«Олександр Охрименко» зайшов до Миколаєва на доковий ремонт

«Олександр Охрименко» зайшов до Миколаєва на доковий ремонт

ВМС України Миколаївський суднобудівний завод Нібулон Пошуково-рятувальні судна судно Судно «Олександр Охрименко» Судноремонт Флот

Пошуково-рятувальне судно Військово-морських сил України «Олександр Охрименко» (A715) зайшло до Миколаєва для проходження докового ремонту.

Про це інформує Мілітарний.

Виконувачем робіт є Суднобудівний-судноремонтний завод «Нібулон», послуги плавучого доку надає «Миколаївський суднобудівний завод» (МСЗ), повідомляє онлайн журнал «Миколаїв – місто корабелів».

На етапі докового ремонту, на судні виконають дефектацію, очистку, відновлення та фарбування зовнішньої обшивки та конструкцій корпусу. Проведуть ремонт гвинто-стернового пристрою та донно-забортної арматури, відновлять протектор тощо.

Минулого разу, «Олександр Охрименко» заходив на верф «Нібулон» для чергового етапу ремонтних робіт у серпні цього року.

Зазначимо, що у липні, на пошуково-рятувальному судні був завершений попередній етап ремонтних робіт.

Тоді в акваторії Південного Бугу екіпаж відпрацював низку залікових навчань з метою підвищення бойового і професійного рівня особового складу. Було перевірено роботу спеціального обладнання та головних двигунів на різних ходових режимах.

В ході ремонту судно отримало новий колір, його перефарбовали з червоного, яким був у КП «Морська пошуково-рятувальна служба», у сірий. Головні роботи стосувалися робіт на головній енергетичній установці (ГЕУ) судна, також на ньому провели ремонт корпусу, різних систем життєдіяльності та інші роботи.

А перед цим судно «Олександр Охрименко» заходило на суднобудівну верф компанії «Нібулон» для проведення ремонту у травні.

«Олександр Охрименко»

Пошуково-рятувальне судно проекту 2262 «Олександр Охрименко» призначене для забезпечення всього спектру водолазних, суднопідйомних, підводно-технічних, гідрографічних, науково-дослідницьких та інших спеціальних робіт, воно може забезпечувати гасіння об’єктів як в порту, так і в морі. Судно було побудоване на сінгапурській судноверфі Keppel Fels для СРСР. Спуск на воду відбувся у 1987 році як «Светломор-4».

Наприкінці 1992 року його зарахували до складу експедиційного загону аварійно-рятувальних і підводно-технічних робіт Чорноморського морського пароплавства, а в 2012 році воно отримало нове ім’я «Олександр Охрименко» і перейшло до складу Морської аварійно-рятувальної служби (МАРС). Пізніше судно передали в розпорядження Адміністрації морських портів України.

29 серпня 2019 року Міністерство інфраструктури України передало Військово-Морським України пошуково-рятувальне судно «Олександр Охрименко» з розпорядження Адміністрації морських портів України. 13 листопада 2019 року відбулась урочиста церемонія підняття прапору ВМС ЗС України на судні.

ВМС України Миколаївський суднобудівний завод Нібулон Пошуково-рятувальні судна судно Судно «Олександр Охрименко» Судноремонт Флот