fbpx
Патрульний корабель Harry DeWolf ВМС Канади розпочав перше оперативне розгортання

Патрульний корабель Harry DeWolf ВМС Канади розпочав перше оперативне розгортання

Арктика Канада Королівські ВМС Канади Патрульний корабель Світ Флот

Арктичний патрульний корабель Harry DeWolf ВМС Канади розпочав перше оперативне розгортання.

Про це інформує Мілітарний.

Патрульний корабель арктичної зони Harry DeWolf ВМС Канади відправився у плавання в рамках свого першого оперативного розгортання на півночі Канади, пише Navy Recognition.

Корабель почне чотиримісячне розгортання в операції Nanook в арктичному регіоні, і продовжить плавання через Північно-Західний прохід, чого не робили канадські військові кораблі більше 60 років.

Потім Harry DeWolf здійснить перехід навколо Північної Америки, і долучиться до операції Caribbe у східній частині Тихого океану та Карибському морі.

«Це місія, яка демонструє можливості нашого корабля та нові можливості Королівського флоту. Це виходить далеко за рамки зосередження уваги на суверенітеті на Півночі – ми зробимо все, що може зробити цей клас кораблів», – сказав контр-адмірал Брайан Сантарпія, командувач морськими силами Атлантики та Об’єднаної оперативної групи Атлантики (JTFA).

AOPV 430 Harry DeWolf. Фото: ЗМІ Канади

Перший арктичний офшорний патрульний корабель HMCS Harry DeWolf, 27 червня цього року, був введений в експлуатацію Королівського військово-морського флоту Канади.

Корабель побудований суднобудівним підприємством Halifax Shipyards канадської корпорації Irving Shipbuilding.

Головний арктичний патрульний корабель AOPV 430 Harry DeWolf був офіційно закладений 9 червня 2016 року і спущений на воду 15 вересня 2018 року. Заводські ходові випробування корабля були розпочаті 22 листопада 2019 року.

AOPV 430 Harry DeWolf. Серпень 2020. Фото: ЗМІ Канади

Harry DeWolf став першим в серії з восьми одиниць, що будуються за програмою AOPS (Arctic Offshore Patrol Ship). Після церемонії введення в дію патрульний корабель Harry DeWolf в той же день перейшов в Галіфаксі на військово-морську верф CFB Halifax Dockyard.

В серпні минулого року, відбулася церемонія передачі Військово-морським силам головного арктичного патрульного корабля.

Всього за програмою AOPS планується побудувати вісім арктичних патрульних кораблів – шість для ВМС і два для берегової охорони Канади.

Арктика Канада Королівські ВМС Канади Патрульний корабель Світ Флот