fbpx
Пентагон розмірковує над військовою допомогою Україні без фінансування Конгресу

Пентагон розмірковує над військовою допомогою Україні без фінансування Конгресу

Війна з Росією Військова допомога Конгрес США США Україна

Пентагон зважує, чи варто використовувати останнє джерело фінансування військової допомоги Україні, навіть якщо Конгрес не поповнить ці кошти.

Про це йдеться в повідомленні CNN.

Міністерство оборони все ще має близько 4 мільярдів доларів, що дозволяє Пентагону використовувати свої власні запаси для відправки військової техніки в Україну.

Але раніше, без гарантій відшкодування, Пентагон неохоче витрачав такі кошти тому, що використання запасів Міністерства оборони без плану їх відновлення може вплинути на боєготовність армії США.

Ніяких рішень ще не прийнято, але розмови про цей варіант та інші потенційні плани “Б” стають все більш актуальними.

«Міністерство оборони продовжує закликати Конгрес ухвалити додатковий бюджет, щоб підтримати Україну в скрутний для неї час і поповнити наші запаси», – сказав речник Міноборони підполковник Гаррон Гарн.

Чиновники заявили, що міністерство може витратити частину з цих 4 мільярдів доларів, навіть якщо не знайде фінансування для відновлення своїх запасів.

Повідомляється, що для Пентагону не буде безпрецедентним кроком знайти додаткові, несподівані джерела фінансування.

Минулого року Міністерство оборони США оголосило, що виявило бухгалтерську помилку, яка призвела до завищення суми допомоги, яку воно надавало Україні, на 6,2 мільярда доларів.

Ці додаткові гроші стали “подушкою безпеки” для міністерства, яка дозволила йому надавати військову допомогу Україні довше, ніж передбачалося

Відповідаючи на запитання, чи розглядає відомство можливість витратити частину грошей, прессекретар Пентагону генерал Патрік Райдер сказав, що йому нічого оголошувати, але що Пентагон продовжує вивчати шляхи подальшої підтримки України.

«Ми будемо продовжувати шукати шляхи, як ми можемо підтримати Україну в її боротьбі за свободу і збереження суверенітету», – сказав Райдер.

Окремий представник оборонного відомства повідомив CNN, що наступний пакет допомоги Україні, якщо він надійде, “обов’язково включатиме критично важливі боєприпаси”.

Також ведуться дискусії про те, як і де розмістити військову техніку, щоб її можна було якнайшвидше відправити в Україну після того, як будуть знайдені додаткові джерела фінансування.

Війна з Росією Військова допомога Конгрес США США Україна