fbpx
Українські танкісти завершують навчання в Іспанії

Українські танкісти завершують навчання в Іспанії

Бронетехніка Військова допомога Іспанія Навчання Танк Leopard 2 Україна

Цього тижня Іспанія завершить навчання десяти українських екіпажів танків Leopard 2A4 і технічного персоналу, який проходить підготовку в Координаційному навчальному центрі Толедо у Сарагосі.

Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони Іспанії у своїх соцмережах.

Протягом 4 тижнів українські військові проходили тактико-технічну підготовку, формування оперативних підрозділів та виконання завдань з обслуговування машин.

Ці курси започаткували після того, як влада Іспанії офіційно зобов’язалася сприяти обороні України в рамках передачі танків та підготовки військовослужбовців.

55 українських воїнів

Українські військові прибули до Іспанії 16 лютого 2023 року та повернуться додому наступної середи, 15 березня.

Контингент, який формується на об’єктах Сарагоси, складається з 40 танкістів. Це по чотири людини на екіпаж і ще 15 осіб персоналу обслуги.

Військовослужбовці вже мають бойовий досвід використання танків, тому під час підготовки основну увагу приділяли технічним характеристикам танків Leopard 2. Щодо тактичної підготовки, то вона від початку була розроблена для формування оперативних та зведених екіпажів.

Завдяки підготовці, проведеній іспанською армією протягом останніх чотирьох тижнів, українські військові зможуть керувати системами бойової машини та виконувати завдання із технічного обслуговування різних механічних і електронних компонентів.

Загалом влада Іспанії зобов’язалась передати в рамках військової допомоги десять танків Leopard 2A4, взятих із баз довготривалого зберігання. Також країна забезпечить їхній ремонт і модернізацію.

Відновленням танків займається іспанське оборонне підприємство Santa Bárbara Sistemas, яке спеціалізується на модернізації та обслуговуванні бронетехніки. Відомо, що наразі завод працює над підготовкою перших шести танків Leopard 2A4 на своїх підприємствах в Алькала-де-Гвадаїра в Севільї.

Танки прибули туди для відновлення на початку лютого, їх привезли з бази зберігання бронетехніки Casetas у Сарагосі.

Раніше, 9 березня, польський уряд також завершив навчання українських танкістів. Разом з екіпажами Польща передала Україні 10 танків Leopard 2A4.

Бронетехніка Військова допомога Іспанія Навчання Танк Leopard 2 Україна