fbpx
Перші міста України обмежують в’їзди

Перші міста України обмежують в’їзди

COVID19 Національна поліція Україна

У декількох містах України обмежили в’їзд в рамках протидії поширенню коронавірусу.

28 березня було обмежено в’їзди в місто Вінниця, на в’їздах в обласний центр розміщено карантинні пости, повідомляють у пресцентрі поліції.

На Вінниччині станом на 28 березня Covid-19 лабораторно підтвердили у 23 пацієнтів, з них 18 – жителі Вінниці.

Поліція просить громадян з розумінням поставитись до тимчасових незручностей, пов’язаних з карантинними заходами, обмежити своє пересування та без нагальної потреби залишатись вдома.

Патрульні поліцейські проводять температурний скрінінг водіям та пасажирам на карантинних постах.

Фото: Національна поліція

Повідомляється, що у місто Хмельницький в’їзд перекрили блокпостами.

На кордонах встановлено 11 карантинних контрольно-пропускних пунктів. На цих моніторингових КПП будуть перевіряти людей, які заїжджають на територію Хмельницької області. Зокрема, куди та з якою метою вони їдуть, чи дотримуються карантинних заходів.

У місті Кам’янка (Черкаська область) з 23 інфікованих коронавірусом – 5 медпрацівників, в’їзд та виїзд із міста буде обмежено.

Частково в’їзд в місто Кам’янка вже перекривають, про це повідомила Кам’янська міська рада.

 

“Загалом на Черкащині було проведено 157 ПЛР-тестів, з них 69 – учора. Тестували дві фокус-групи: тих, хто повернувся з-за кордону, і тих, хто має певні симптоми. 46 ПЛР-тестів (43 – за останню добу) дали позитивний результат, тобто виявили коронавірусну інфекцію. В інфекційних лікарнях перебувають 15 хворих на коронавірусну хворобу, всі вони у стані середньої тяжкості. 31 особа лікується амбулаторно. Найбільший спалах – у Кам’янці. Із 23 інфікованих там – 5 медпрацівників. В’їзд-виїзд із Кам’янки буде обмежено”, – йдеться у повідомленні.

Обмеження на розгляді

Чернівецька ОДА пропонує закрити область на в’їзд і виїзд, про це написав голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук на своїй сторінці.

“Чернівецька обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ініціює звернення до Державної комісії ТЕБ та НС із пропозицією введення особливого режиму в’їзду та виїзду у Чернівецькій області та заборону міжобласного пересування пасажирського транспорту”, – написав чиновник.

За його словами, такі заходи необхідні, аби запобігти поширенню коронавірусу та максимально обмежити людські контакти із сусідніми областями.

Загальна ситуація

Як повідомляється, в Україні лабораторно підтверджено 418 випадків Covid-19, з них 9 летальних, п’ятеро осіб одужали.

За даними Worldmeters, у світі станом на ранок 29 березня зафіксовано 664 318 випадків коронавірусу, з них 30 890 летальних, 142 368 осіб одужали.

COVID19 Національна поліція Україна