fbpx
Перший літак з військовими Росії прибув до Казахстану

Перший літак з військовими Росії прибув до Казахстану

Азія ЗС Росії Казахстан ОДКБ Світ

Російські сили Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) прибули до Казахстану.

Про це повідомляє Мілітарний.

Передові підрозділи з його складу вже розпочали виконання поставлених завдань.

Пресслужба Організації договору про колективну безпеку повідомила, що в Казахстан для «нормалізації обстановки» направлені Колективні миротворчі сили.

До їхнього складу увійдуть підрозділи збройних сил Росії, Білорусі, Вірменії, Таджикистану та Киргизької Республіки.

Сили ОДКБ на навчаннях у 2021 році. Фото: odkb-csto.org

Офіційними завданнями сил ОДКБ стане охорона важливих державних та військових об’єктів, сприяння силам правопорядку Республіки Казахстан у «стабілізації обстановки» та повернення її у «правове поле».

Від Російської Федерації до складу Колективних миротворчих сил ОДКБ увійшли підрозділи та військові частини Повітряно-десантних військ.

За інформацією видаленої новини державного ЗМІ Росії «РЕН ТВ», від Росії команду попрямувати до Казахстану отримала рота 76-ї дивізії, а також рота 45-ї бригади спеціального призначення Повітрянодесантних військ.

Також, за інформацією від російських журналістів, перший борт з військовими РФ вже прибув до країни.

Нагадаємо, 5-го січня президент Казахстану Токаєв повідомив про «міжнародних терористів», які атакували країну та звернувся до держав-членів ОДКБ по допомогу. Токаєва Касим-Жомарта додав, що терористичні банди, що діють у Казахстані, пройшли підготовку за кордоном, і їх можна вважати міжнародними.

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня у Жанаозені. Потім вони переросли у масові протести по всій країні з економічними та політичними вимогами. 4 та 5 січня в Алмати відбулися зіткнення протестувальників із силовиками. По обидва боки є постраждалі.

Азія ЗС Росії Казахстан ОДКБ Світ