fbpx
Під Бахмутом знешкодили російський танк Т-90М “Прорыв”

Під Бахмутом знешкодили російський танк Т-90М “Прорыв”

93 бригада ЗСУ Бронетехніка Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Т-90 Танк Україна

Під Бахмутом російське командування відправило у бій свої найсучасніші танки Т-90М “Прорыв”.

Український журналіст Юрій Бутусов повідомив, що один з цих танків був знешкоджений.

Танк Т-90М “Прорыв” знешкодили бійці 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”.

На оприлюдненому відео видно задимлення у районі башти. Поки не повідомляється, якою зброєю танк був зупинений.

Судячи з відкритих люків на башті, російський екіпаж залишив бойову машину.

Зараз сили оборони України тримають удар в районі Бахмута і не дають супротивнику пройти далі. Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.

Так, справді вже декілька днів поспіль, по-перше, вже декілька місяців поспіль, російські війська намагаються взяти Бахмут. По-друге, вони вже декілька днів поспіль проводять свою інформаційну операцію про те, що вже низка населених пунктів – Іванград, Опитне та інші – взяті біля Бахмута – це не відповідає дійсності. Там йдуть важкі, дуже складні бойові дії, противник зосередив там найпотужніші свої сили. Проте, сили оборони України тримають там удар і не дають противнику пройти далі“, – зазначив Череватий.

Він додав, що в самому Бахмуті все ще залишаються цивільні мешканці, зокрема, це люди поважного віку, які з особистих причин не готові евакуюватися у безпечніші регіони.

Бахмут на неофіційній мапі бойових дій станом на 14 жовтня 2022 року

“Прорыв”

Танк Т-90М розроблений Уральським конструкторським бюро транспортного машинобудування (у складі концерну “Уралвагонзавод” входить до Держкорпорації “Ростех”).

Для Росії він є сучасною машиною в сімействі Т-90 і найбільш пристосованою до дій в умовах сучасного бою, в тому числі завдяки наявності всеракурсного захисту, нової системи автоматичного управління вогнем і реалізації заходів щодо підвищення живучості.

Танк Т-90М (червень 2020). Фото: ЗМІ РФ

На ньому повністю замінено башту, модернізовано силову та трансмісійну установки, ходову частину, підвищено рівень бронестійкості. На танк Т-90М “Прорыв” встановлюються протикумулятивні екрани та система динамічного захисту “Реликт”.

Нагадаємо, у вересні цього року у Харківській області українські військові захопили один російський танк Т-90М “Прорыв”.

93 бригада ЗСУ Бронетехніка Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас Т-90 Танк Україна