fbpx
Південна Корея збільшує капітал державного банку для експорту озброєння

Південна Корея збільшує капітал державного банку для експорту озброєння

Азія Південна Корея (Республіка Корея) Польща Світ

Національна асамблея Південної Кореї схвалила поправку до закону, який збільшить капітал Експортно-імпортного банку країни для підтримки експорту військової техніки.

Про це повідомляє The Korea Times.

Насамперед збільшення ліміту дасть можливість продовжити виконання раніше підготовлених контрактів із Польщею на експорт корейського озброєння.

Згідно з даними Асамблеї, законопроєкт про підвищення граничного розміру капіталу Ексімбанку схвалив підкомітет Комітету зі стратегії та фінансів Національної асамблеї.

Таким чином, загальний капітал банку зріс із 11,2 мільярда доларів до 18,7 мільярда доларів, що дасть можливість продовжити постачання техніки до Польщі у великих розмірах.

Як повідомили представники банку, ліміт коштів визначили як головну перешкоду для другої оборонної угоди Кореї з Польщею.

Під час першочергових контрактів, які були підписані між Південною Кореєю та Польщею у 2022 році, Ексімбанк виділив Польщі 4,4 мільярда доларів США, що еквівалентно 40 відсоткам його капіталу.

«Цей законодавчий прогрес уже приніс нам значне полегшення. Ми опинилися у скрутній ситуації, коли польський прем’єр-міністр особисто закликав корейський уряд до дій, і навіть наші усунуті конкуренти виявили неабиякий інтерес», – розповів конгресмен Пак Дае.

Нагадаємо, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну польський уряд розпочав глобальну програму переозброєння та збільшення Збройних сил країни.

Насамперед головним імпортером озброєння для країни стала Південна Корея зі своєю військовою продукцією, яка включає основні бойові танки К2, самохідні артилерійські установки К9 Thunder, літаки FA-50 та багато іншого.

Як раніше повідомляв «Мілітарний», новий польський уряд не задоволений умовами Південної Кореї для продовження постачання озброєння.

Вступивши на посаду в грудні 2023 року, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що існує «проблема» з кредитом, який Сеул мав надати Варшаві.

Азія Південна Корея (Республіка Корея) Польща Світ