fbpx
Північна Корея провела нічний військовий парад

Північна Корея провела нічний військовий парад

Азія Корейський півострів Парад Північна Корея (КНДР) Світ

У КНДР (Корейська Народно-Демократична Республіка) відбувся нічний військовий парад.

Про це інформує Мілітарний.

У Пхеньяні, столиці Північної Кореї, в ніч на 9 вересня відбувся військовий парад, присвячений 73-й річниці заснування Корейської Народно-Демократичної Республіки, пише Reuters.

Цього разу обійшлося без демонстрації балістичних ракет, але натомість  були залучені парадні розрахунки у костюмами хімзахисту.

Уперше з 2013 року в параді взяли участь представники робітничо-селянської червоної гвардії – резерву північнокорейської армії, які воювали за Північ у Корейській війні 1950-53 років.

Озброєння було представлено реактивними системами залпового вогню на тракторах.

Попередній військовий парад у КНДР відбувся в січні цього року.

У жовтні 2020 року Північна Корея провела масштабний військовий парад, приурочений до 75-ї річниці заснування правлячої в країні Трудової партії Кореї. Тоді на параді представили нову міжконтинентальну балістичну ракету та інші нові види озброєння.

На початку року, КНДР показала нову МБР підводного базування на субмаринах – Pukguksong-5.

Показ відбувся під час військового параду, що відбувся у столиці КНДР 14 січня 2021 року з нагоди завершення VIII з’їзду Трудової партії Кореї.

Військові оглядачі припускають, що ракета є подальшим розвитком МБР Pukguksong-4, яку північні корейці показали на військовому параді в жовтні 2020-го.

КНДР систематично з 2015 року демонструє еволюцію МБР Pukguksong. Починаючи з третьої версії, продемонстрованої у 2019 році, Pukguksong став ракетою підводного базування із здатністю уражати цілі на відстані понад 1900 км.

Азія Корейський півострів Парад Північна Корея (КНДР) Світ