fbpx
ПКС РФ готується до прийняття нових бомбардувальників Ту-160М

ПКС РФ готується до прийняття нових бомбардувальників Ту-160М

Авіація Азія Бомбардувальник Європа ПКС Росії Росія Світ Сусіди Ту-160

Казанський авіаційний завод готується до передачі до складу повітряно-космічних сил РФ нової партії бомбардувальників Ту-160М.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Наразі чотири стратегічних бомбардувальники Ту-160М готуються до передачі ПКС РФ для посилення їх можливостей.

Літаки цього типу наразі завершують добудову та найближчим часом будуть передані у відповідні підрозділи постійного базування.

Серед чотирьох бортів, три з них були глибоко модернізовані, а один побудований з нуля.

Новий Ту-160М2 здійснив свій перший політ у січні 2022 року і став першим новим Ту-160 з 1990-х років. У межах виконання програми за державним контрактом було оцифровано конструкторську документацію на літак Ту-160М.

Ракетоносець зберіг зовнішній вигляд, але створювався на новій технологічній базі. Для цього бомбардувальника виготовляють нову серію двигунів НК-32, які дозволять збільшити дальність польоту на тисячу кілометрів.

Контракт на постачання десяти літаків у новій модифікації Ту-160М загальною вартістю 160 млрд рублів було підписано 25 січня 2018 року.

Раніше у міноборони Росії повідомляли про плани замовити 50 таких машин.

Новий літак після випробувань увійде до складу 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії на авіабазі Енгельс-2 у Саратові.

Вже у липні 2023 року випробувальні польоти на придатність до служби розпочав перший модернізований борт. У січні 2023 року до цих випробувань приєднався другий модернізований Ту-160М.

Планується, що глибоко модернізованими будуть усі 16 стратегічних ракетоносців, які має на озброєнні Росія.

Авіація Азія Бомбардувальник Європа ПКС Росії Росія Світ Сусіди Ту-160