fbpx
Побудований перший БПЛА MQ-9A Block 5 для Нідерландів

Побудований перший БПЛА MQ-9A Block 5 для Нідерландів

MQ-9 Reaper Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Королівські ПС Нідерланів Нідерланди Світ США

Побудований перший безпілотник MQ-9A Block 5 для Нідерландів.

Про це інформує Мілітарний.

Scramble повідомляє, що 7 липня 2021 року компанія General Atomics Aeronautical Systems, Inc. оголосила про завершення будівництва першої безпілотної бойової повітряної системи MQ-9A Block 5 і наземної станції управління для Повітряні сили Нідерландів. Це відбулося під час церемонії випуску першого літака (серійний M-001) у штаб-квартирі компанії в місті Повей, Каліфорнія.

MQ-9A Reaper Повітряних сил Нідерландів розпочне свої випробувальні польоти на початку наступного року в GA-ASI Flight Operation Facility поблизу Палмдейла, штат Каліфорнія. Після цього літак буде доставлено до Нідерландів.

У березні 2019 року компанія General Atomics отримала контракт на 123 мільйони доларів на виготовлення чотирьох MQ-9A Block 5 для Повітряні сили Нідерландів.

MQ-9B SkyGuardian. Фото: General Atomics Aeronautical Systems

Угода затрималася на деякий час, оскільки Державний департамент США затвердив продаж військового обладнання у 2015 році, а Міністерство оборони Нідерландів офіційно оголосило про замовлення в липні 2018 року на авіасалоні у Фарнборо.

Голландські екіпажі розпочали навчання з управління БПЛА Reaper у січні 2019 року. Перші MQ-9A, як очікується, будуть доставлені до 306-ї ескадрильї на авіабазі Леуварден у першому кварталі 2022 року.

MQ-9 Reaper – розвідувально-ударний БПЛА розроблений компанією General Atomics Aeronautical Systems для використання у Повітряних силах США, ВМФ Сполучених Штатів, і Британських Королівських військово-повітряних силах.

Перший політ відбувся 2 лютого 2001 року. Створений на основі MQ-1 Predator. Оснащений турбогвинтовим двигуном, що дозволяє розвивати швидкість понад 400 кілометрів на годину. Практична стеля становить 13000 метрів.

Ударний безпілотник MQ-9 Reaper

Максимальна тривалість польоту БПЛА MQ-9 Reaper понад 24 години.

Має 6 підвісок для озброєння. Може бути озброєний протитанковими ракетами AGM-114 Hellfire класу “повітря-земля”, керованими бомбами Mark 82 та іншим озброєнням.

Перший CH-47F MYII CAAS Chinook доставлений на авіабазу в Нідерланди

Нагадуємо, що 14 квітня Нідерланди отримали для національних повітряних сил перший модернізований транспортний гелікоптер CH-47F MYII CAAS (Common Avionics Architecture System) Chinook. Офіційна церемонія відбулась на авіабазі Гільзе-Рейен.

MQ-9 Reaper Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Королівські ПС Нідерланів Нідерланди Світ США