fbpx
Поліція отримала від ООН 18 автомобілів

Поліція отримала від ООН 18 автомобілів

Renault Автотехніка Національна поліція ООН Україна

Національна поліція України у рамках Міжнародної програми «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні «Право поліції», що його реалізує управління ООН, отримала 18 автомобілів.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Фінансує проєкт Європейський Союз у тісній співпраці з Консультативною місією ЄС в Україні.

Заступниця міністра наголосила, сучасні автомобілі сприятимуть захисту населення та їхніх основоположних свобод.

Сьогодні Національна поліція отримує 18 службових автомобілів для поліцейських офіцерів громади та мобільних груп протидії домашнього насильства. Знаковим є те, що нові транспортні засоби будуть передані напередодні всесвітньої акції – “16 днів проти насильства”, яка стартує 25 листопада, – сказала вона.

Катерина Павліченко подякувала постійним партнерам МВС, які послідовно підтримують та допомагають підрозділам міністерства – предствництву місії ЄС в Україні, Управлінню ООН по обслуговуванню проектів (ЮНОПС), а також консультативній місії ЄС.

“Завдяки цій допомозі, ми збільшуємо кількість мобільних груп з протидії домашньому насильству рівно на 9. До цього по всій країні працювало 45 таких груп. На домашнє насильство реагують не лише ці групи, але й інші підрозділи, в рамках своїх повноважень”, – додала вона.

Перший заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич зазначив, що протидія домашньому насильству лишається одним з пріоритетів Нацполіції.

Автомобілі Renault Duster передані від ООН для Національної поліції України

“Саме сьогодні у 9 регіонів нашої держави, для 9 підрозділів поліції ми отримуємо автомобілі для реагування саме на такі виклики. В рамках оптимізації підрозділів НГУ ми створюємо структурні підрозділи протидії домашньому насильству. Вже на наступному тижні вони отримають нові автомобілі. Це Київська, Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Харківська, Чернівецька області. Це ще один крок до покращення захисту нашого населення”, – сказав він.


Вас це зацікавить: Презентовано нові пістолет-кулемети для Нацполіції


Окрім міжнародної допомоги Національна поліція отримує спецтехніку і придбану за кошти державного бюджету України.

Лише у листопаді 2019 року було оголошено про наміри придбати понад 600 автомобілів для поліцейських, які нестимуть службу в об’єднаних територіальних громадах, йдеться про проєкт «Поліцейський офіцер громади».

 

Renault Автотехніка Національна поліція ООН Україна