fbpx
Поліція вилучила у цивільних бронетехніку і танкові боєприпаси

Поліція вилучила у цивільних бронетехніку і танкові боєприпаси

Боєприпаси Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії Піхотне озброєння Україна

За час широкомаштабної війни з росією, поліція Полтавщини вилучила у громадян понад 30 одиниць зброї та військової техніки.

Про це інформує Мілітарний.

У пресслужбі Національної поліції Полтавської області повідомили, що за місяць війни правоохоронці вилучили у місцевих мешканців зокрема 11 одиниць ворожої бронетехніки та стрілецьку зброю.

За словами начальника поліції Полтавщини, Євгена Рогачова:

«Від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну поліцейські Полтавщини вилучили з незаконного обігу 11 танків, 2 бронеавтомобіля, 8 кулеметів, 9 автоматів, 5 гвинтівок, 10 пістолетів, близько 4000 патронів різного калібру, 14 гранат та близько 200 одиниць інших боєприпасів», – повідомив Рогачов.

Через цю зброю поліцейські на Полтавщині розслідують 31 кримінальне провадження за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами.

Санкція статті Кримінального кодексу за таке правопорушення передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

У разі виявлення в лісосмугах, лісах, полях чи на узбіччях доріг зброї, боєприпасів, військової техніки, інших небезпечних чи підозрілих предметів, українцям радять повідомляти у поліцію.

Також у поліції закликали громадянам, які знайшли та зберігають небезпечні знахідки у себе вдома, повідомити про це до поліції для подальшої добровільної їх здачі та використання Силами оборони в боротьбі з російськими окупантами.

Збройні сили Росії продовжують зазнавати втрат у бронеавтомобілях та танках на території України. На двох напрямках від ударів українських військових було розбити сили Росії з бронетехнікою.

Розірваний танк Т-80 російських військових на Сумщині. Березень 2022

У Сумській області в районі Тростянця у пастку бійців бригади «Холодний Яр» потрапив російський танк Т-80. По танку протитанковий комплекс NLAW.

Знищений на Сіверщині БТР-82А та "Тигр" російських військових. Березень 2022

Також на північному напряму на Сіверщини військові з іншого підрозділу знищили бронеавтомобіль “Тигр”, бронетранспортер БТР-82А та танк Т-72Б.

Боєприпаси Бронетехніка Війна з Росією Втрати Росії Піхотне озброєння Україна