fbpx
Польща отримає від армії США вісім гелікоптерів Apache

Польща отримає від армії США вісім гелікоптерів Apache

AH-64 Авіація Гелікоптери НАТО Польща Світ Сусіди США

Сполучені Штати нададуть у користування польській армії вісім ударних гелікоптерів AH-64 Apache.

Гелікоптери будуть передані зі складу американської армії, як перехідне рішення перед запланованою закупівлею Польщею 96 гелікоптерів AH-64E Apache Guardian.

Про це у п’ятницю заявив польський міністр оборони Маріуш Блащак за підсумками переговорів із главою Пентагону Ллойдом Остіном.

За його словами, передача восьми Apache відбудеться після того, як польські військові пройдуть навчання з експлуатації і обслуговування цих ударних гелікоптерів.

Блащак також повідомив, що незабаром польські пілоти та техніки розпочнуть навчання на цьому типі повітряних бойових машин.

Ah-64 Apache. Фото з відкритих джерел

Проте, він додав, що не очікує завершення навчання цього року, тому передача восьми ударних гелікоптерів AH-64 Apache, ймовірно, відбудеться наступного року.

«У нас є домовленість (ред, – зі США) про 8 гелікоптерів. Вони будуть доставлені до Польщі, коли польські пілоти та техніки пройдуть підготовку. Але скажу обережно, що цього року ми не зможемо завершити навчання. Але тренування ми починаємо якнайшвидше. Apache — це чудова зброя, яка справді дає перевагу армії, яка має ці гелікоптери. Ми хочемо посилити польське військо для стримування агресора. Це найкращі у світі ударні гелікоптери», – сказав Маріуш Блащак.

Гелікоптери AH-64 Apache будуть розгорнуті у 18-й механізованій дивізії та 1-й авіаційній бригаді польських Сухопутних військ.

Нагадаємо, у минулому році міноборони Польщі надіслало запит на закупівлю 96 американських ударних гелікоптерів AH-64E Apache Guardian.

Нові ударні гелікоптери підсилять потужність авіації Сухопутних сил Війська Польського.

AH-64E Apache Guardian, ФОТО: planephotos.net

AH-64E Apache Guardian має покращені характеристики, прилади та програмне забезпечення й обладнаний найсучаснішою електронною системою управління польотом. Швидкість Apache становить до 300 км/год, а дальність польоту – понад 1,9 тис км.

Із 1984 року понад 2600 Apache було поставлено армії США та міжнародним клієнтам. Зараз у світі працює понад 1260 Apache, із яких понад 665 представляють E-модель.

AH-64 Авіація Гелікоптери НАТО Польща Світ Сусіди США