fbpx
Польща створює мехбат на кордоні з Білоруссю

Польща створює мехбат на кордоні з Білоруссю

Європа Польща Світ Сусіди

Наближається до завершення формування механізованого батальйону, який буде дислокуватися в Білій Підлясьці.

Про це повідомляє польське видання Lublin TVP.

Наразі військовослужбовці підрозділу, дислокуються у гарнізоні Весола, у майбутньому особовий склад розміститься на місці колишнього військового аеродрому, де вже триває будівництво модульного містечка. Батальйон буде підпорядкований 1-й Варшавській бронетанковій бригаді.

Загалом, у гарнізоні  буде розміщено близько 2,5 тисяч осіб, – включати два механізованих батальйони, саперну та розвідувальну роти і транспортний батальйон. До 2026 року в аеропорту Білостока буде побудований величезний комплекс. Командування 18-ї дивізії хоче розмістити тут центр підготовки дивізій.

Слід зазначити, що у 2019 році Міністерство оборони Польщі заявило про намір збільшити чисельність національних збройних сил вдвічі – до понад 200 тисяч осіб.

Збільшити чисельність вдвічі заплановано за допомогою кампанії “Стань солдатом Республіки Польща”.

Ця програма була започаткована Міністерство національної оборони Польщі 14 жовтня 2018 року. Кампанія має збільшити чисельність польської армії, представляючи реалії військової служби самими солдатами в прямих розмовах із зацікавленими та заохочуючи їх приєднатися до армії.

Також крім лінійних підрозділів збройних сил, Польща додатково розгортає і нові підрозділи територіальної оборони на сході країни. Так, 18 березня 2021 року, очільник польського міністерства оборони підписав рішення про розширення структур територіальної оборони.

Три нові бригади частково охоплять територію у Мазовецькому, Люблінському та Підкарапарському воєводств. Дві з яких будуть на кордоні з Україною, та ще одна у столиці країни – Варшаві.

Тренування військ територіальної оборони Польщі

Війська територіальної оборони Польщі – один з п’яти видів збройних сил Польщі, формування якого розпочалось 2015 року, як їх резервного компоненту.

Так, передбачається використовувати їх для охорони та оборони маршрутів руху і колонних шляхів при перегрупування військ, а також залучати до участі в протидиверсійних і протидесантних операціях, прочісування місцевості, організації взаємодії з місцевими органами влади.

Плани передбачають формування резервів, які будуть гранично налічувати до 50000 осіб частково зайнятих добровольців.

Європа Польща Світ Сусіди