fbpx
Понад 100 сімей зниклих в Україні військових Росії звернулися до Путіна

Понад 100 сімей зниклих в Україні військових Росії звернулися до Путіна

Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії Росія Сусіди

Понад 100 сімей російських військовослужбовців звернулися до президента Росії Володимира Путіна з вимогою знайти своїх синів, чоловіків та братів, які зникли у зоні бойових дій в Україні.

Від відомств та міністерств родичі отримують відписки: одні кажуть, що рідні живі, інші – що зникли безвісти чи загинули.

Російські кореспонденти “Север Реалии” поговорили з матерями та дружинами, які місяцями намагаються знайти та повернути додому своїх рідних з України.

Під зверненням підписалося 106 осіб.

Один підпис від сім’ї одного російського військовослужбовця, який або зник безвісти, або загинув, або просто перебуває на території України, де з 24 лютого тривають бойові дії.

Лист родичів російських військових до Путіна. Липень 2022. Росія. Кадр з відео “Север Реалии”

«Вимагаємо знайти наших близьких, внести до списків військовополонених, які зникли безвісти. Робота з пошуку не ведеться, оскільки вони перебувають у статусі зниклих безвісти. Міністерство оборони РФ понад п’ять місяців блокує зміну статусу військовослужбовців незалежно від відомостей, що постійно змінюються у них. Родичам доводиться шукати факти та доводити самим, що їхній син, чоловік у полоні (загинув) – так по всій країні. Уповноважені органи погано ведуть роботу, допомоги від командирів військових частин немає», – йдеться у листі.

Також вони створили кілька чатів із матерями військовослужбовців, щоб допомагати шукати поранених, загиблих та живих.

Чат складається близько 2,5 тисяч родичів військових.

«Розголос всієї ситуації – хоч і небезпечний, але єдиний спосіб дізнатися правду про те, що відбувається», – розповідають родичі.

Нагадаємо, російське військове командування почало примусово переміщати солдатів Росії, які відмовилися воювати, у концентраційні табори.

За даними російського правозахисника Олексія Табалова, один з таборів для “отказников” було створено в окупованому місті Брянка у Луганській області.

Також подібний табор для російських військових створено у Херсонській області.

Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії Росія Сусіди