fbpx
Порошенко передав командно-штабний комплекс для льотчиків

Порошенко передав командно-штабний комплекс для льотчиків

Автотехніка Військова допомога Волонтери КШМ Порошенко Україна

Народний депутат України Петро Порошенко передав командно-штабний комплекс виготовлений на замовлення військових льотчиків.

Новина оприлюднена на сторінці Петра Порошенка.

Петро Порошенко спільно з волонтерами ГО «Справа Громад» передав перший командно-штабний комплекс, що має забезпечити роботу в польових умовах для українських пілотів.

Створений на базі вантажівки DAF YA мобільний комплекс складається із двох частин – штабу і зони відпочинку. Робоча зона розміщена на шасі вантажівки, а місце для відпочинку у причіпній частині.

Порошенко розповів, що перший комплекс вже пройшов перевірку військовими та був прийнятий в експлуатацію. Його вартість складає близько 1,3 млн гривень.

Мобільний комплекс розрахований на роботу шести осіб. Для них в робочій зоні облаштовані місця: встановлені комп’ютери, під’єднано живлення та заведенно зв’язок для постійного обміну інформацією. Модуль оснащений кондиціонером, системою обігріву та іншими необхідними речами для комфортної роботи.

В модулі для відпочинку для екіпажу встановлено спальні місця, ящики для особистих речей, заведено живлення та вмонтований холодильник, кавоварка та мікрохвильова піч.

Зазначається, що комплекс зроблений на базі придбаних фондом автомобілів та американських контейнерів від 155-міліметрових боєприпасів.

«Це все робиться нашою командою, ми їх не купуємо, а виготовляємо», – підкреслив Порошенко.

«Цей перший комплекс відправляється вже завтра для передачі льотчикам, ми поки що не скажемо, в яку частину», – розповів Порошенко.

Зазначимо, що у польових умовах працюють різні підрозділи Повітряних сил: це льотчики армійської авіації, що оперують гелікоптерами, та навіть пілоти винищувачів тактичної авіації.

Посадка українського винищувача МиГ-29 на автомобільній дорозі, вересень 2022 року.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року фонд Порошенка передав українським військовим 29 одиниць автомобільної техніки різного призначення. До партії увійшли тягачі Foden, DAF і Tatra, пересувні авторемонтні майстерні, лазне-пральні комплекси, дрони, шини для вантажівок та інше спорядження.

Автотехніка Військова допомога Волонтери КШМ Порошенко Україна