fbpx
Порошенко передав військовим 2000 FPV-дронів

Порошенко передав військовим 2000 FPV-дронів

БпА (Безпілотні апарати) Військова допомога Волонтери Інженерна техніка Порошенко Україна

«Фонд Порошенка» та «Справа громад» спільно передали військовим 2000 FPV-дронів, а також інженерну та спецтехніку.

Новина оприлюднена на сторінці Петра Порошенка.

Разом із громадською організацією «Справа громад» народний депутат Петро Порошенко передав українським військовим дрони та техніку вартістю 48 мільйонів гривень.

Придбали 2000 ударних FPV-дронів Pegas та Molfar на суму 30 млн гривень. Усі вони споряджені платою ініціації, а частина з них буде оснащена вибухівкою, тож військовим не потрібно буде шукати бойову частину.

Також для забезпечення потреб військових виготовили 4 мобільних автомайстерні (ПАРМ) та 2 прально-душових комплекси.

Окрему увагу Порошенко звернув на 6 екскаваторів, які придбали для посилення інженерних підрозділів ЗСУ, котрі наразі зводять фортифікаційні споруди на передовій.

«Це — наш внесок у побудову фортифікаційних споруд. Бо не можуть військові робити це саперними лопатами. Шість екскаваторів уже працюють в інженерній бригаді на Сумщині. Зараз ми веземо техніку, щоб посилити лінію оборони на Сході», — розповів він.

Він зазначив, що 40 мільйонів гривень із загальних коштів, витрачених на зазначену техніку, передав фонд Порошенка, а решту потреб закрила ГО «Справа Громад».

Нагадаємо, що на початку місяця Порошенко представив комплекс радіоелектронної боротьби «Ай-Петрі СВ» та передав партію цих систем українським військовим.

«Ай-Петрі СВ» — це проєкт команди українських інженерів, в який нардеп інвестував 150 млн гривень. Він був розроблений у співпраці з військовими спеціально для протидії сучасним російським зразкам озброєння.

За словами розробників «Ай-Петрі СВ», окрім базового функціоналу з придушення зв’язку, здатен виявити позицію російського оператора БПЛА, дезорієнтувати FPV-дрони та навіть перешкоджати роботі російських коригованих авіабомб.

«Перші такі комплекси вже працюють на авдіївському напрямку, бережуть життя артилеристів і показують неймовірний результат», – розповіли вони.

БпА (Безпілотні апарати) Військова допомога Волонтери Інженерна техніка Порошенко Україна