fbpx
«Повернись живим» передав спецпризначенцям СБУ безпілотний розвідувальний комплекс PD-2

«Повернись живим» передав спецпризначенцям СБУ безпілотний розвідувальний комплекс PD-2

PD-2 БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Волонтери Повернись живим СБУ Україна

Фонд компетентної допомоги «Повернись живим» передав спецпризначенцям Служби безпеки України безпілотний оперативно-тактичний розвідувальний комплекс PD-2.

Про це повідомляє пресслужба фонду.

Повідомляється, що комплекс отримали бійці Департаменту контррозвідки СБУ. У фонді деталізують, що вартість переданої допомоги становить майже 30 мільйонів гривень.

Цей комплекс став одинадцятим переданим у Сили оборони України, до його складу входять:

  • два розвідувальних БпЛА, здатних перебувати в повітрі по 10—12 годин поспіль і виявляти ворожі об’єкти вдень та вночі;
  • наземна станція;
  • мобільний пункт управління, обладнаний на базі повнопривідного мікроавтобуса.

«Ми регулярно бачимо в новинах, як горять та вибухають російські системи ППО, склади боєприпасів та інші об’єкти у глибокому тилу, які українські оператори PD-2 змогли виявити та скоригувати по них вогонь української далекобійної зброї. Тож дякуємо кожному і кожній, хто не залишається осторонь та підтримує своїх», — кажуть у «Повернись живим».

Бойова робота PD-2

«Мілітарний» 3 травня повідомляв, що бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки та оператори реактивної системи залпового вогню HIMARS знищили російський ЗРК «Тор» на запорізькому напрямку.

Виявив та зафіксував ураження цілі вітчизняний розвідувальний безпілотник PD-2, який був закуплений та переданий ГУР благодійним фондом «Повернись живим».

На опублікованому відео показано, як високоточний снаряд сімейства GMLRS уражає ціль, яка стоїть серед поля.

Комплекс PD-2

PD-2 – це одна з найкращих у своїй ніші українських безпілотних авіаційних систем оперативно-тактичного рівня.

Завдяки радіусу польоту понад 200 кілометрів та можливості перебувати у повітрі до 12 годин комплекс зарекомендував себе як один із найефективніших для виявлення та відстеження ворожих цілей для HIMARS та інших далекобійних систем озброєння.

Кожен безпілотник має оптичну станцію спостереження із 30-разовим зумом для денного каналу та 5-разовим для тепловізійного.

Це дає можливість вести детальну розвідку на відстані 5 кілометрів від безпілотника, а оглядову — ще далі. Оператори здійснюють керування БПЛА з мобільного пункту управління.

PD-2 БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Волонтери Повернись живим СБУ Україна