fbpx
Пропаганда РФ видає за найманців на Донбасі американців з “Forward Observations”

Пропаганда РФ видає за найманців на Донбасі американців з “Forward Observations”

53 бригада ЗСУ Війна на Донбасі Донбас Інформаційна війна Пропаганда США Україна

Передові позиції військових України на Донбасі відвідали американські представники компанії «Forward Observations» для свого нового фільму.

Про це повідомляє Мілітарний.

Російська пропаганда почала називати американців найманцями-інструкторами, які проводять підготовку українських військових.

Колишній військовий США Деррік Бейлз та власник бренду Forward Observations, потрапив під пильну увагу російської пропаганди за поїздку на передову до українських військових.

Представники “Forward Observations” на Донбасі. Січень 2022. Фото: “FO"

Російські ЗМІ, не гаючи часу, використали його присутність як доказ того, що американські найманці навчають українських солдатів.

Пропаганда окупаційних сил Росії на Донбасі розповідає, що українських військових навчають інструктори з американських приватних військових компаній «Forward Observations» та «Academi».

Новина на сайтах окупаційних сил Росії про американських "найманців"

Підконтрольний російській державі телеканал RT назвав Дерріка Бейлза «Солдатами удачі». У російській статті без жодних доказів зазначається, що «російські коментатори» (їх імена ніколи не називаються) говорять про те, що американські ветерани навчають українських військовослужбовців.

Деррік Бейлз, який керує брендом військового способу життя під назвою «Forward Observations Group», відкрито опублікував серію фотографій та відео, на яких його група переміщується по окопах та блокпостах на сході України.

В одній зі сцен він у військовій касці та бронежилеті бере інтерв’ю у неназваного старшого командира української частини, який озброєний автоматом.

«Вони дійсно зацікавлені у захисті своєї країни та дуже добре виконують свою роботу», — каже український офіцер, маючи на увазі своїх солдат.

У відповідь на RT, медіакомпанія, яку уряд США офіційно називає частиною операцій Кремля з дезінформації, американський ветеран заявив виданню «VICE News», що не використовує своїх військових навичок, отриманих у США, для отримання грошей в Україні.

Фільм з Донбасу

Натомість Бейлз стверджує, що він був там просто, щоб зняти документальний фільм для свого бренду.

«Смішно, я не воюю», – сказав Бейлз в обміні текстовими повідомленнями з виданням «VICE News». «Це солдати із 53-ї бригади. Їхній підполковник. це людина, у якого я беру інтерв’ю у відео».

Деррік Бейлс каже, що знімає документальний фільм про своє останнє перебування на передовій восьмирічній війні та відкрито публікує кадри з Донбасу.

https://youtu.be/EU5Qd8-EVhg

Бренд «Forward Observations», який називає себе «консалтинговою компанією з питань безпеки та тактичної підготовки», зробила безліч відеороликів та мультимедійних постів, наповнених військовими кадрами у різних місцях по всьому світу.

«Я маю на увазі, що я пишу для (200 000) людей», – сказав Бейлс, який не був здивований, що російські ЗМІ підхопили його подвиги в Україні й спотворили їх. «Я не настільки наївний щодо того, хто це побачить. Сподіваюся, я зможу передати історію з документальним фільмом про подорож».

Представники “Forward Observations” на Донбасі. Січень 2022. Фото: “FO"

Бейлс також сказав, що він повернувся додому в США і що повідомлення RT про те, що він все ще перебуває в Україні, не відповідає дійсності.

53 бригада ЗСУ Війна на Донбасі Донбас Інформаційна війна Пропаганда США Україна