fbpx
Проєкт Ukrainian Navy Sport популяризує спорт серед морпіхів

Проєкт Ukrainian Navy Sport популяризує спорт серед морпіхів

Військова академія (м. Одеса) Командування морської піхоти Навчання Україна Флот

Проєкт Ukrainian Navy Sport популяризує спорт серед майбутніх офіцерів-морпіхів у Військовій академії міста Одеса.

Про це повідомляє «Думская».

Серед видів спорту які популяризуються проєктом – джиу-джитсу, кроссфіт та збираються зайнятися регбі.

Через проєкт Ukrainian Navy Sport підписуються угоди з комерційними організаціями на надання військовим спортивних залів та інструкторів на безоплатній основі.

Займаються популяризацією діючи військовослужбовці Збройних Сил України, що родом з окупованого Криму, це майор Микита Вітек та старшина першої статті Ігор Руляк.

Майор Микита Вітек з нагородами

Микита народився у селищі Гаспра неподалік Ялти, саме там знаходиться перлина південного кримського узбережжя відоме на весь світ «Ластівчине гніздо», після окупації Криму офіцер не зрадив присязі та вийшов на континентальну частину України.

Ігор з Севастополя, на початку 2014 року він брав участь у революційних подіях, разом з однодумцями з ультрасів захищав проукраїнські акції в рідному місті, вже з початком агресії на Донбасі долучився до її відсічі.

Обидва кримчанина не були вдома 7 років та бажають повернутися в рідні домівки після перемоги.

В Одесі військові зайнялись відродженням спортивних традицій українського флоту, заснований Ігорем Руляком проєкт Ukrainian Navy Sport намагається кардинально змінити підходи та ставлення до спорту.

Першим кроком стала популяризація кроссфіта – системи фізичної підготовки, яка включає у себе елементи бігу, важкої атлетики, пауерліфтігну, гімнастики та гирьового спорту.

Вже дав роки кроссфіт у Військовій академії має офіційний статус, спеціально була розроблена навчальна програма. Тепер військові спортсмени мають у своєму розпорядженні сучасний спортивний зал з обладнанням, яке не завжди можуть дозволити собі комерційні структури.

Окрім кроссфіту в рамках Ukrainian Navy Sport військові мають змогу займатися греблею, плаванням, бразильським джиу-джитсу та навіть альпінізмом, по якому вже є результати на міжнародних змаганнях, у планах – розвиток секції з регбі.

Військова академія (м. Одеса) Командування морської піхоти Навчання Україна Флот