fbpx
Путіна бере під захист російська ППО

Путіна бере під захист російська ППО

Азія Війна з Росією ЗРГК «Панцирь-С1» ЗРК ППО та ПРО Росія Світ Сусіди

Російська протиповітряна оборона бере під захист місця перебування лідера країни-агресора Володимира Путіна.

До такого висновку дійшли у російському медіа «Агентство».

Там проаналізували розташування установок ЗРГК «Панцир-С1», які нещодавно з’явилися на будинках у центрі Москви та неподалік від підмосковного Рубльовського шосе, де мешкає російська еліта.

На думку інтернет-видання, ці комплекси ППО захищають від ймовірного удару особисто Володимира Путіна та його близьких.

Такий висновок «Агентство» зробило після того, як засоби протиповітряної оборони з’явилися поряд із валдайською резиденцією президента РФ. Вони стверджують – інших об’єктів під охороною там просто немає.

Редакція інтернет-ЗМІ отримала знімок, зроблений минулого тижня у селі Ящерово, одного із двох найближчих сіл до валдайської резиденції президента РФ. На фотографії зафіксовано російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс (ЗРГК) «Панцир-С1». За словами автора знімку, комплекс ППО розміщений у населеному пункті «кілька тижнів тому», що і підтвердили джерела сайту «Агентство».

У матеріалі російського медіа зазначили, що жодної критичної інфраструктури, стратегічних об’єктів, великих підприємств або великих скупчень військової техніки та особового складу в цьому районі немає.

У виданні наголосили: ще з радянських часів у цьому районі розміщувалися стаціонарні засоби ППО – 42 зенітний ракетний полк, розквартований у селищі Валдай-4. У 90-х база полку занепала, але з кінця десятих років зенітний полк укомплектували новим озброєнням і він виконує покладені на нього функції.

Мілітарний нагадує, минулого тижня стало відомо, що на будівлях довкола Кремля росіяни встановлюють ЗРГК «Панцирь-С1». OSINT-аналітикиня під ніком Evergreen Intel опублікувала схему розміщення “Панцирів”. Вона демонструє, що сектори ураження 30-мм гарматним озброєнням усіх трьох комплексів (до 4 км) покривають територію Кремля. Фактично осередок влади країни-агресора знаходиться в самому центрі зони протиповітряної оборони, яку створили в центрі Москви.

«Панцирь-С1» підняли на дах головного управління міністерства внутрішніх справ Російської Федерації за адресою Петрівка, 38.

Один ЗРГК встановили на будівлі міністерства оборони РФ на вул. Знаменка, 19.

Ще один комплекс розмістили на даху центрального окружного управління освіти Москви за адресою Гончарний проїзд, 2а.

Азія Війна з Росією ЗРГК «Панцирь-С1» ЗРК ППО та ПРО Росія Світ Сусіди