fbpx
Путні погодився на спрямування місії МАГАТЕ на ЗАЕС – Єлисейський палац

Путні погодився на спрямування місії МАГАТЕ на ЗАЕС – Єлисейський палац

Війна з Росією Запоріжжя ООН Росія Україна Франція

Єлисейський палац опублікував власну заяву після розмови Президента Франції Емануеля Макрона з російським президентом Путіним.

У повідомлені зазначили, що Путін погодився на роботу місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС.

Також обговорили ймовірні строки місії. Поки що їх не уточняють.

Президент (Макрон, – ред.) вкотре підкреслив стурбованість ризикми, які створює ситуація на Запорізькій АЕС для ядерної безпеки та підтримав якнайшвидше направлення на місце місії експертів МАГАТЕ за умов, погоджених Україною та ООН. Президент Російської Федерації повідомив президенту Франції про свою згоду на розміщення цієї місії та зазначені методи” – повідомили в Єлисейському палаці.

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото: ЗМІ Франції

Нагадаємо, 14 серпня ООН спростовували заяви російської сторони про нібито блокування ними візиту Міжнародного агентства з атомної енергії на Запорізьку атомну електростанцію.

Крім того, Головне управління розвідки МО повідомило, що ворог готує провокації на території ЗАЕС.

Отримано додаткові підтвердження інформації про підготовку окупантами провокації на Запорізькій атомній станції 19 серпня. Зокрема, ліцензованому персоналу (який виконує свої функції на основі виданої Держатомінспекцією ліцензії наказано залишатися вдома. На територію станції допускатиметься невелика частина оперативного персоналу“, – йдеться в повідомлені.

Також в ГУР МО зазначили, що на вечірньому зібранні керівництва 18 серпня представники Росатому не брали участі та залишили територію ЗАЕС.

Війна з Росією Запоріжжя ООН Росія Україна Франція