fbpx
«Радіонікс» розробляє активну головку самонаведення нового покоління

«Радіонікс» розробляє активну головку самонаведення нового покоління

«Радіонікс» Авіаційне озброєння Авіація Винищувач Зброя та безпека ОПК Україна

Компанія «Радіонікс» розробляє активну головку самонаведення нового покоління.

Про це інформує Мілітарний.

Про нові розробки підприємства в інтерв’ю інформаційному агенству «ОПК» розповів директор компанії «Радіонікс» Станіслав Зав’ялов.

Він повідомив, що в інтересах Збройних сил розробляється нова авіаційна ракета «Агат» нового покоління «повітря-повітря», а компанія «Радіонікс» робить для цієї ракети головки самонаведення.

С. Зав’ялова, також додав, що розробка ракети «Агат» могла бути завершена через «декілька років», і це суттєво б посилило бойову авіацію українських Повітряних сил.

Окрім того, стало відомо, що приватна компанія вже деякий час розробляє активну головку самонаведення для ракети Р-27 нового покоління.

За словами Зав’ялова, на сьогодні протягом трьох років команда компанії «Радіонікс» розробила та вперше представила на виставці «Зброя та безпека 2021» пасивну головку самонаведення для ракети Р-27.

Він додав, що ця головка самонаведення та ще кілька виробів «Радіоніксу» завершили роботу з імпортозаміщенню для виробництва авіаційної ракети Р-27 і тепер ДАХК «Артем» може виконувати потужний контракт для поставки партії Р-27 і Індію.

Керівник компанії «Радіонікс» також повідомив, що нова активна головка самонаведення для цієї авіаційної ракети «повітря-повітря» може суттєве посилити літаки Повітряних сил Індії, і в тому числі може бути використана в інтересах Збройниз сил України.

Нагадуємо, що КБ «ЛУЧ» презентувало на «Зброя та безпека» керовану авіаційну ракету УП-277 класу «повітря-повітря». Ракета середньої дальності призначена для використання в системах озброєння винищувачів для перехоплення та знищення засобів повітряного нападу і розвідки.

Макет керованої авіаційної ракети УП-277

Висота польоту носія: 20-20 000 метрів
Висота ураження цілі: 20-25 000 метрів
Швидкість носія: 400-2500 км/годину
Швидкість цілі: не більше 3000 км/годину
Співвідношення швидкості носія і цілі: 0,8-2,0
Перевантаження цілі: 0-12 G
Розташування цілі над (під) літаком: 0-10 000 метри
Кути цілевказання: 0-55°

Ракета має підвищені тактичні можливості та завадозахищеність, оснащена активною радіолокаційною головкою самонаведення та неконтактним радіолокаційним датчиком цілі.

 

«Радіонікс» Авіаційне озброєння Авіація Винищувач Зброя та безпека ОПК Україна