fbpx
Ракетний удар по центру Донецька здійснили з території, яку контролює Росія – ЗМІ

Ракетний удар по центру Донецька здійснили з території, яку контролює Росія – ЗМІ

Війна з Росією Донбас Точка-У Україна

Удар ракетою по центру Донецька 14 березня з комплексу “Точка-У” здійснили з території, контрольованої Росією.

Про це інформує Мілітарний.

Інтернет-ЗМІ «Українська правда» надає аналіз події від засновника Conflict Intelligence Team Руслана Левієва з ефіру “Настоящее время”.

“Є багато світлин, зроблених самими мешканцями Донецька і сепаратистами, де видна ракетна частина ракети “Точка-У”. “Ракетна частина” – це, грубо кажучи, хвіст ракети. Вона лежить на бульварі Шевченка, і за її положенням видно, що вона хвостом ніби дивиться на південний схід, а, якби, лицьовою частиною дивиться на північний захід.

Ракетна частина – вона велика, важка, габаритна. Коли бойова частина відокремлюється в повітрі, то ракетна частина зберігає напрямок руху і швидкість.

Ракета прилетіла, судячи з усього, з південного сходу. А на південному сході на всьому проміжку дистанції 120 км – це радіус досяжності комплексу “Точка-У” – знаходиться територія, контрольована російськими силами і силами сепаратистів. Там українських сил немає.

Ми схиляємось, що, з великою долею ймовірності, це була провокація”, – зазначив Руслан Левієв.

Засновник Conflict Intelligence Team також заперечив, що ракету збивали системи ППО, як твердять представники формувань так званої “ДНР”.

З відеозаписів вибуху видно, що ракета була оснащена касетними суббоєприпасами. Це за словали Левієва також підтверджує те, що ракету не збили в повітрі, оскільки боєприпаси вибухнули вже після зіткнення бойової частини із землею.

Розвиток ситуації

14 березня російські пропагандистські ресурси повідомили про буцімто ракетний удар Збройних Сил України по центру окупованого росією Донецька.

Російські пропагандисти зазначили, що удар здійснили з комплекса “Точка-У”. За їхніми даними, загинуло близько 20 людей та ще 28 дістали поранення.

Але у ЗСУ запевнили, що українська сторона не здійснювала ракетних ударів по Донецьку.

Війна з Росією Донбас Точка-У Україна