fbpx
Raytheon інтегрувала новітню РЛС GhostEye MR у комплекс NASAMS

Raytheon інтегрувала новітню РЛС GhostEye MR у комплекс NASAMS

Kongsberg Raytheon Випробування ЗРК NASAMS ППО та ПРО РЛС РЛС GhostEye MR Світ США

Компанія Raytheon провела успішні випробування новітнього радару GhostEye MR з відбиття повітряної атаки у складі зенітного комплексу NASAMS.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

У випробуваннях, що проходили на ракетному полігоні White Sands у Нью-Мексико, радіолокаційна станція середньої дальності GhostEye MR, працюючи у складі зенітного комплексу NASAMS, надала детальну картину повітряного простору для ідентифікації цілі та вибору необхідної реакції.

За словами розробників, GhostEye MR успішно підтримував NASAMS у нейтралізації загроз під час симуляції бойових дій. Усі компоненти системи ефективно взаємодіяли, обмінюючись інформацією та відповідними даними під час реальної загрози.

Радар чітко продемонстрував свою здатність швидкого розгортання та точного виявлення та відстеження об’єктів на великих відстанях, забезпечуючи більший радіус дії та час для прийняття рішень“, — заявив керівник програми протиповітряної оборони відділу стратегічного планування та експериментів Дослідницької лабораторії ВПС США Джим Сімондс.

За результатами випробувань радіолокаційна станція показала можливість повної інтеграції з комплексами NASAMS.

GhostEye MR

GhostEye MR — це радіолокаційний комплекс середньої дальності. Він здатен виявляти повітряні цілі, такі як крилаті ракети, літаки, гелікоптери, а також балістичні ракети.

Радар використовує технології, що були використані при створенні системи протиракетної оборони нижнього рівня  LTAMDS, які зараз виробляються для армії США.

Радіолокаційний комплекс оснащений обертовою на 360 градусів радіолокаційною антеною з активною фазованою антенною решіткою S-діапазону з електронним скануванням на основі приймально-передаючих модулів з нітриду галію (GaN).

Точні характеристики виявлення повітряних цілей цим радаром наразі невідомі. Однак, за словами учасників проєкту, він має суттєво розширити діапазон і висоту дії NASAMS, замінивши нинішні РЛС AN/MPQ-64 Sentinel. Останній здатен виявляти цілі на відстані до 40 км та на висоті до 12 км (при ефективній висоті виявлення у 3 км).

Будучи компонентом NASAMS, новий радар максимізує радіус дії ракет-перехоплювачів цієї системи, у тому числі ракет середнього радіусу дії AMRAAM-ER.

Радіолокаційна станція GhostEye MR. Фото: Raytheon

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Lockheed Martin успішно інтегрували новітній радар LTAMDS від компанії Raytheon Technologies у систему протиповітряної оборони Patriot PAC-3.

Kongsberg Raytheon Випробування ЗРК NASAMS ППО та ПРО РЛС РЛС GhostEye MR Світ США