fbpx
Ремонт судна «Балта» здорожчав на майже 3 млн гривень

Ремонт судна «Балта» здорожчав на майже 3 млн гривень

ВМС України Миколаїв Нібулон Судно розмагнічування «Балта» Судноремонт Україна Флот

Ремонт судна розмагнічування «Балта» ВМС ЗС України здорожчав на майже 3 млн гривень.

Про це інформує Український мілітарний портал.

Днями у системі Prozorro було оприлюднено повідомлення про намір укласти договір на додаткові послуги з докового ремонту судна забезпечення «Балта» проекту 130.

В оприлюдненому протоколі засідання тендерного комітету йдеться, що після підйому судна в док за результатами дефектування виникла необхідність в закупівлі додаткових послуг.

З урахуванням відповідних висновків 1301 Головного військового представництва МО України додаткова вартість ремонту у того ж підприємства складає 2954678,54 грн.

Нагадаємо, що 25 серпня 2020 року Командування ВМС ЗС України уклало договір з Товариством з обмеженою відповідальністю сільськогосподарське підприємство «НІБУЛОН» про закупівлю послуг з проведення докового ремонту судна розмагнічування ВМС України «Балта» (A811).

З чотирьох допущених до торгів претендентів на ремонт судна ТОВ «СП «Нібулон» запропонувало найнижчу ціну за свої послуги – 13,04 млн грн при стартовій (очікуваній) ціні у 22 мільйони гривень.

Інші учасники запропонували: МПП «Виробничо-комерційна фірма «ТОС» – 13,05 млн, ПП «ПІ. ЕЙ. АЙ. ШИПМЕНЕДЖМЕНТ ІНК» – 16,65 млн, ТОВ «Магістраль-Юг» – 17 млн грн.

Тобто наразі загальний кошторис з докового ремонту судна розмагнічування «Балта» (A811) складає 15994678,54 гривень.

Судно розмагнічування «Балта» під час навчань Sea Breeze Фото: АрміяInform

В роботи включено корпусні роботи з підйомом корабля у док або на сліп, очистка, дефектування, заміна зовнішньої обшивки корпусу, фарбування.

Пройдуть ремонт донно-заборна апаратура, підрулюючий пристрій, валолінії, пневматичні та гідравлічні системи, цистерни для палива та прісної води, пожежній насос та ряд інших систем. Окрім того на судні «Балта» в ході докування буде повністю замінений протекторний захист.

Відповідно до вимог тендерної документації роботи мають бути завершені не пізніше 27 листопада 2020 року та станом на 16 жовтня 2020 року судно вже спущено на воду та пофарбоване.

ВМС України Миколаїв Нібулон Судно розмагнічування «Балта» Судноремонт Україна Флот