fbpx
Республіка Корея подарувала корвет флоту Індонезії

Республіка Корея подарувала корвет флоту Індонезії

Азія ВМС Індонезії Індонезія Корвети Південна Корея (Республіка Корея) Світ Флот

Республіка Корея передасть Військово-морським силам Індонезії корвет зі складу свого флоту.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на джерела, знайомі з угодою, видання Navalnews.

Уряд Республіки Корея схвалив передачу командуванню флоту Індонезії одного корвету зі складу південнокорейського флоту.

У квітні 2021 року начальник штабу ВМС Індонезії під час свого візиту до Республіки Корея звернувся із запитом про передачу трьох корветів.

На цей час підтверджено передачу лише одного корабля. При цьому питання про передачу двох додаткових кораблів ще перебуває на стадії розгляду.

Корвети класу Pohang флоту Р.Корея. Фото: ЗМІ Кореї

Клас корабля, який буде переданий Індонезії, поки що не розкривається, ймовірно, індонезійський флот отримає корвет класу «Pohang».

На думку ряду експертів, рішення про постачання корветів зі складу флоту може відкрити шлях до додаткової закупівлі Індонезією в Республіці Корея нових підводних човнів чи надводних кораблів.

Компанія Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) найближчим часом відправить своїх фахівців для проведення технічного обслуговування перших двох 1400-тонних підводних човнів класу «Nagapasa», поставлених до Індонезії в рамках контракту вартістю 1,07 млрд доларів.

Індонезія є одним з найбільших імпортерів озброєння та військової техніки із Республіки Корея. Проте деякі південнокорейські експерти вважають, що уряд Індонезії «заморожує» співпрацю.

Такі настрої посилилися після припинення купівлі другої партії підводних човнів та винищувачів K-FX.

Субмарина Індонезії Alugoro класу Nagapasa. Фото: ЗМІ Індонезії

В останні роки флот Індонезії активно нарощує бойову міць. Нещодавно стало відомо, що в Індонезії побудують два фрегати для ВМС країни за проєктом британської компанії Babcock.

Також нещодавно на верфі «Bandar Abadi» було передано Військово-морським силам Індонезії два танкодесантні кораблі класу «Teluk Bintuni». У червні стало відомо, що Італія побудує для військово-морських сил Індонезії шість фрегатів.

Азія ВМС Індонезії Індонезія Корвети Південна Корея (Республіка Корея) Світ Флот