fbpx
РФ та Білорусь планують теракт, щоб звинуватити Україну – Спротив

РФ та Білорусь планують теракт, щоб звинуватити Україну – Спротив

Білорусь Війна з Росією Провокації Росія Спецслужби Сусіди Теракт Україна ФСБ Росії

Російські та білоруські спецслужби планують здійснити теракт на території Білорусі та звинуватити у ньому Україну.

Провокацію хочуть здійснити на підприємстві неподалік від кордону з Польщею.

Про це інформує Центр національного спротиву.

Повідомляється, що федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) та комітет державної безпеки Республіки Білорусь (КДБ) домовилися провести операцію “під чужим прапором” проти одного з об’єктів на території Білорусі.

Ця провокація необхідна Росії та її білоруським союзникам, аби зменшити рівень західної підтримки України.

Нині для теракту розглядається нафтобаза “Брестоблнефтепродукт” поблизу населеного пункту Прилуки Брестської області, що розташована за 2 кілометри від білорусько-польського кордону.

Попередньо відомо, що планується здійснити скид боєприпаса з БПЛА на підприємство.

“За інформацією від білоруського підпілля, в серпні цього року вагнерівці проводили аеророзвідку об‘єктів для потенційного місця проведення такої операції”, – йдеться у повідомленні.

Центр національного спротиву. наголошує, що Сили оборони України діють виключно на території України. За їхніми даними “ця провокація необхідна росіянам, аби зменшити рівень підтримки нашої держави”.

Нагадаємо, що 10 серпня в Білорусі сталася пожежа на Мозирському нафтопереробному заводі, на якому Росія також планувала провокацію.

Пожежа на Мозирському нафтопереробному заводі в Білорусі. Серпень 2023. Кадр з відео білоруських рятувальників

4 серпня Служба безпеки України попереджала, що Росія планує влаштувати провокацію у Білорусі, аби звинуватити Україну і втягнути Білорусь у війну. Ця провокація мала відбутися “під чужим прапором”.

За даними української спецслужби, підготовкою теракту займалися диверсійно-розвідувальна група із кадрових військових Росії. Також залучалися співробітники російських спецслужб, яких відправили на територію Білорусі під виглядом «вагнерівців».

Білорусь Війна з Росією Провокації Росія Спецслужби Сусіди Теракт Україна ФСБ Росії