fbpx
РФ втричі швидше виробляє артилерійські снаряди, аніж Європа та США – Sky News

РФ втричі швидше виробляє артилерійські снаряди, аніж Європа та США – Sky News

Виробництво боєприпасів Війна з Росією Європа Росія Світ

Росія втричі швидше та вчетверо дешевше виробляє артилерійські снаряди порівняно з США та Європою.

Про це повідомляє видання Sky News з посиланням на опублікований аналіз консалтинговою компанією Bain & Company.

Відповідно до інформації Bain & Company, Збройні Сили України стикаються з серйозною нестачею артилерійських снарядів, виробництво яких здійснюється відносно повільно.

Об’єднання постачань артилерійських снарядів від США та Європи для України не може задовольнити ті потреби, які потрібні для боротьби з російською загрозою.

Буксована гаубиця Мста-Б та 152-мм снаряди до неї.

Видання приводить коментар одного з артилеристів Збройних Сил України, який зазначає, що на кожен випущений снаряд українською артилерією, ворог випускає п’ять.

Своєю чергою, відповідно до досліджень Bain & Company, виробництво артилерійських снарядів в Росії за 2024 рік складе приблизно 4.5 мільйона снарядів.

Невідомо, яка частка з загальної кількості відноситься до відновлених та вироблених, але ця кількість значно більша за 1.3 мільйона снарядів, які мають виробити США та Європейські країни.

Крім швидшого виробництва та відновлення, вартість виробництва артилерійських 152-мм снарядів в Росії коливається в районі 1000 доларів за одиницю.

Ілюстративна фотографія з ящиками від снарядів. Фото: НГУ

Водночас середня вартість снарядів які виробляються в Європі та США становить близько 4 тисяч доларів, хоча в деяких випадках їх вартість може становити понад 5 тисяч доларів за одиницю.

Видання Sky News зазначає, що така пасивна політика стосовно розширення виробництва артилерійських снарядів для України негативно відбивається  на можливостях України протистояти РФ.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що Конгрес США подвоїв запит на фінансування закупівлі 155-мм снарядів для заміщення поставлених в Україну та Ізраїль боєприпасів.

Повідомляється, що загальна вартість виділеного фінансування доходить до 6 мільярдів доларів.

Виробництво боєприпасів Війна з Росією Європа Росія Світ