fbpx
Сполучені Штати подвоюють фінансування закупівлі 155-мм боєприпасів

Сполучені Штати подвоюють фінансування закупівлі 155-мм боєприпасів

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Закупівлі США

Конгрес США подвоїв запит на фінансування закупівлі 155-мм снарядів для заміщення поставлених в Україну та Ізраїль боєприпасів.

Про це повідомляє видання Reuters.

Повідомляється, що загальна вартість виділеного фінансування доходить до 6 мільярдів доларів.

«За моїми підрахунками, в додатковій угоді ми просили близько 3,1 мільярда доларів, пов’язаних зі збільшенням виробництва 155 одиниць озброєнь. Здається, ми отримали 6 мільярдів доларів. Я вважаю, що це вотум довіри на шляху до 100 000 снарядів на місяць», — відзначив Даг Буш, головний закупівельник озброєнь Армії США.

Буш заявив, що Сполучені Штати планують збільшити щомісячний обсяг виробництва 155-мм артилерійських снарядів до 100 000 влітку 2025 року.

Нагадаємо, що «Мілітарний» повідомляв про плани США збільшити обсяг виробництва боєприпасів ще восени 2023 року, однак тоді мова йшла про 80 тисяч снарядів на місяць до літа 2025 року.

Збільшення обсягів виробництва боєприпасів у Європі

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що французький виробник порохів та вибухових речовин Eurenco наростить виробництво модульних порохових зарядів для артилерії до 500 000 одиниць на рік.

За словами гендиректора, компанія отримала замовлення на загальну суму 1 мільярд євро лише за останні шість місяців.

Крім того, уряд Литви та Rheinmetall підписали угоду про будівництво заводу з виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів. У підписаному документі зазначаються взаємні зобов’язання та наміри щодо якнайшвидшого початку будівництва спільного оборонного підприємства.

Наразі деталі щодо майбутнього підприємства та його проєктну потужність офіційні особи не розголошують.

Нове підприємство є частиною багаторічної стратегії Rheinmetall, котрий планує до 2027 року всіма своїми потужностями сягнути ланки виробництва більш як мільйон артилерійських боєприпасів.

10 квітня повідомлялося, що компанія Eurenco інвестує 500 млн євро у виробництво порохів на своїх заводах у Європі.

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Закупівлі США