fbpx
Rheinmetall представила комплекс активного захисту Strike Shield

Rheinmetall представила комплекс активного захисту Strike Shield

Rheinmetall Бронетехніка Європа Німеччина ОПК Світ Технології

Компанія Rheinmetall представила комплекс активного захисту військової техніки Strike Shield.

Про це інформує Мілітарний.

Виробник озброєння та військової техніки, компанія Rheinmetall представила модульний комплекс активного захисту бронетехніки Strike Shield, пише Breaking Defense. Гібридне рішення об’єднує активні та пасивні технології нового покоління для ефективного захисту військової техніки.

На сучасному полі бою загрози наземним транспортним засобам постійно зростають, що робить модернізацію захисту військової техніки життєво необхідною.

Підхід до інтеграції нових систем став критично важливим як більш ефективний та дієвий засіб підвищення живучості екіпажу і самої машини.

Системи активного захисту стали однією з найбільш затребуваних технологій для бронетехніки. Але інтеграція їх на існуючі машини здебільшого обмежувалися основними бойовими танками, і лише після значної модифікації платформ їх можна використовувати.

Strike Shield – третє і останнє покоління технології активного захисту військової техніки Active Defense System (ADS), від Rheinmetall. Який поєднує активний та пасивний захист у модульній конструкції, що можна адаптувати до розміщення на різній бронетехніці.

Це розподілена система, датчики та елементи протидії якої інтегровані в контури всієї техніки. Серед інших переваг КАЗ має найнижче електромагнітне випромінювання, а також найшвидший час реакції зокрема і на декілька одночасних загроз.

Комплекс захищає транспортний засіб від кумулятивних бойових частин реактивних гранат РПГ та керованих ракет нейтралізуючи їх ще до того, як вони влучать у саму платформу.

Strike Shield механічно інтегрований у гібридні навісні броньові плити, де компоненти комплексу активного захисту розташовані між зовнішніми та внутрішніми шарами рознесеної броні та встановлюються на корпус бронетехніки.

Раніше ми повідомляли, що Угорщина витратить понад 140 мільйонів євро, на остнащення своїх нових БМП комплексами активного захисту.

Німецький виробник повідомив, що 209 нових бойових машин піхоти Lynx, які нещодавно були замовлені Угорщиною, будуть оснащені системою активного захисту (КАЗ) Rheinmetall Strike Shield.

Rheinmetall Бронетехніка Європа Німеччина ОПК Світ Технології