fbpx
Rheinmetall презентував оновлений БТР Fuchs Evolution

Rheinmetall презентував оновлений БТР Fuchs Evolution

Rheinmetall Бронетехніка Європа Закупівлі Німеччина Світ

На випробувальному полігоні в Касселі німецький концерн Rheinmetall продемонстрував оновлену версію БТР Fuchs у чорному кольорі, яка отримала назву Evolution.

Про це повідомило місцеве видання HHA.

Нова модель доступна у декількох варіантах, наприклад, платформа може слугувати інженерною або медичною машиною, також її можна дообладнати для знешкодження вибухонебезпечних предметів.

БТР Fuchs брав участь у закордонних місіях Бундесверу в Малі, Сомалі та Афганістані й під час виконання завдань військові виявили його слабке місце. Це броня, яку в наступних генераціях посилили, але після цього з’явилася нова проблема – двигун не витримував надмірну вагу машини.

Нова модель Evolution отримала двигун потужністю 455 кінських сил. Машина, що важить 25 тонн, має додаткове максимальне завантаження до 9 тонн, при цьому може розвивати максимальну швидкість до 100 кілометрів на годину, а запас її ходу складає понад 800 кілометрів.

Під час випробувань глядачам показали особливість новітньої моделі бронетранспортера: можливість дистанційного керування з використанням технологій віртуальної реальності.

Використовуючи цю технологію, водій на відстані може керувати машиною за допомогою спеціальних окулярів та камер, що дають огляд на 360 градусів.

Керівник відділу продажів Rheinmetall Маріус Мейерінг заявив, що саме Україна стане першою країною, яка отримає на озброєння оновлену модель бронетранспортера. Він уточнив, що збирання техніки буде відбуватися на спільному з концерном “Укроборонпром” підприємстві, але більшість складових все одно постачатимуть з Німеччини.

« БТР Fuchs є історичною основою для заводу в Касселі » – підкреслює Майерінг. Колись він був розроблений розформованою Daimler-Benz і Thyssen-Henschel, яку поглинула Rheinmetall.

Сьогодні на заводі в Касселі ремонтують понад 100 цих БТР на рік, а також виробляють нові машини. Із 1200 працівників заводу близько 150 займаються розробкою нових моделей цього бронетранспортера.

Майерінг висловив побоювання, що БТР Fuchs Evolution буде використовуватися тільки в Україні, оскільки німецький уряд не має планів закуповувати готовий до виробництва вітчизняний БТР.

До того ж у квітні фінська компанія Patria оголосила, що Німеччина приєдналася до програми, в рамках якої Фінляндія, Швеція і Латвія хочуть розробити новий транспортний засіб на базі шестиколісного БТР Patria у кооперації з Rheinmetall, яка не буде не вигідна концерну.

Нагадаємо, що про плани розгорнути виробництво БТР Fuchs в Україні повідомив президент Rheinmetall Армін Паппергер.

Rheinmetall Бронетехніка Європа Закупівлі Німеччина Світ