fbpx
РНБО ухвалила рішення про розвиток авіабудівної галузі – Данілов

РНБО ухвалила рішення про розвиток авіабудівної галузі – Данілов

«Антонов» Авіабудування Авіація Данілов РНБО Україна Харківський авіазавод

Рада національної безпеки та оборони (РНБО) ухвалила рішення про розвиток в Україні авіабудівної галузі.

Про це заявив Секретар РНБО Олексій Данілов, пише «Інтерфакс-Україна».

Відповідне рішення ухвалено на сьогоднішньому засіданні.

Заходи спрямовані на розвиток авіабудівної галузі в Україні на найближчі роки.

Ви знаєте, що 75 років виповнилося підприємству «Антонов». Президент приділяє цьому велику увагу. Було ухвалено рішення щодо розвитку авіабудівної галузі в Україні на найближчі роки, – заявив Данілов під час брифінгу за підсумками засідання РНБО у п’ятницю, 4 червня.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року ДП «Антонов» отримав державне замовлення на три літаки Ан-178 для Міністерства оборони України, про яке спочатку було повідомлено як меморандум, а згодом уточнено, що меморандум стосувався співпраці з оборонним відомством, також підписали угоду на нові літаки.

Підписання контракту на будівництво трьох літаків Ан-178 для Міністерства оборони України

Відповідний контракт на постачання цих літаків підписали в.о. гендиректора ДП «АНТОНОВ» Сергій Бичков та директор Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Владислав Шостак.

15 січня 2021 року у Міністерстві стратегічних галузей промисловості відбулася нарада щодо санації  «Харківського державного авіаційного виробничого підприємства».

Процес виробництва літаків Ан-74 на ХДАВП

Про це в ефірі Суспільного розповів президент Асоціації «Укравіапром» Віктор Попов.

Сьогодні відбулася масштабна нарада по ХАЗу. Основні його тези: це виведення його з банкрутства, прийняття закону про списання боргів, формування для нього держоборонзамовлення, — розповів Попов.

За його словами, замовлення стосується будівництва восьми літаків Ан-74. Підприємство має добудувати частину літаків, які стоять на заводі як незавершені.

Президент «Укравіапрома» (профільна асоціація підприємств галузі) стверджує, що Міністерство оборони зацікавлено у тому, щоб придбати 4 Ан-74 у патрульній версії для потреб ВМСУ і ще 4 транспортні літаки.

«Антонов» Авіабудування Авіація Данілов РНБО Україна Харківський авіазавод