fbpx
Roketsan представила нову башту для М60

Roketsan представила нову башту для М60

M60 Roketsan Бронетехніка Модернізація Світ Танк Туреччина

Турецька компанія Roketsan показала нову башту для танка М60, що входить до проєкту модернізації TİYK-M60A3.

Відео з випробуванням компанія оприлюднила у своєму Twitter.

Фахівці компанії Roketsan розробили нову зварну башту, яка обладнана 105-мм гарматою та автоматом заряджання. За рахунок нової конструкції вона стала легшою за оригінальну на 1,5 тонни.

Нова башта отримала індекс 105MM MZK, вона обладнана вмонтованим комплексом динамічного захисту та допоміжною енергетичною установкою.

Окрім цього, башта має сучасні прилади оптикоелектронного спостереження, систему попередження про лазерне опромінення та дистанційний бойовий модуль SARP від турецької компанії ASELSAN.

Бойовий модуль обладнаний великокаліберним кулеметом калібру 12,7-мм.

Roketsan заявила, що в основу комплекту динамічного захисту для TİYK-M60A3 лягли рішення, які компанія спільно з Balistik Koruma Merkezinde розробляла для танків Leopard 2A4.

Тому програми модернізації TİYK-LEO 2A4 та TİYK-M60A3 будуть уніфіковані.

Комплекс Т1 складається з пакетів динамічного захисту NERA власної розробки, які розраховані для захисту машини від сучасних ПТРК.

Окрім цього, заплановане встановлення протикумулятивних бортових решіток в районі моторно-трансмісійного відділення та корми башти.

У разі глибокої уніфікації модернізовані М60, згідно схожого проєкту TİYK-LEO 2A4, можуть отримати сучасну систему управління вогнем Volkan-III/TAKS та нову електричну систему стабілізації приводу гармати.

Відомо, що збройні сили Туреччини мають понад 600 танків M60A3. У рамках програми TİYK-M60A3 планують модернізувати ці машини та довести їх до рівня M60TM.

M60 Roketsan Бронетехніка Модернізація Світ Танк Туреччина