fbpx
Росія посилює захист танків від Javelin

Росія посилює захист танків від Javelin

Javelin Бронетехніка ЗС Росії Крим Модернізація Росія Танк Україна

Військові Росії в окупованому Криму почали встановлювати додатковий захист на танки.

Про це повідомляє Мілітарний.

Танки Т-72Б3М з новим захистом були показані на виставці військової техніки в окупованому місті Сімферополь, в місті Севастополь, також були помічені на навчаннях танки Т-72Б3 з новим захистом.

Як зазначено, танки Т-72Б3М надійшли на озброєння танкового батальйону 126-ї бригади берегової оборони 22-го армійського корпусу Чорноморського флоту Росії.

Для посилення захисту Т-72Б3М та Т-72Б3 було встановлено протикумулятивний екран, який має захищати верхню півсферу танка.

Також було помічено танк Т-90АК з новим захистом, який було посилено мішками, які поклали на екран.

Танк ЗС РФ Т-90АК з новим захистом. Серпень 2021

Імовірно, цим посиленням російські військові мають намір підняти захист танків від переносного протитанкового ракетного комплексу «Javelin», який стоїть на озброєні України.

FGM-148 «Javelin» може уражати ціль в найменш захищену частину танка — дах, таким чином залишковий струмінь завдяки калібру БЧ матиме потужний позаброньовий вплив.

Також наведення можливе за складних метеоумов, у темряві та під час значної задимленості, що забезпечує значну перевагу над комплексами другого покоління без тепловізійних прицілів.

Ілюстрація використання FGM-148 «Javelin»

Javelin України

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin.

1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протитанкових комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

Протитанкові ракетні комплекси Javelin у контейнерах

У травні 2018 року Сполучені Штати Америки підтвердили доставку американських протитанкових ракетних комплексів Javelin до України

У грудні 2019 року Міністерство оборони України уклало контракт зі США на поставку другої партії протитанкового ракетного комплексу.

У лютому 2020 року Міністерство оборони США уклало угоду на виробництво протитанкових ракетних комплексів Javelin для України та інших країн – партнерів.

Вже у червні 2020 року до України прибуває партія протитанкових ракетних комплексів від США.

Також американські інструктори проводять курси для українських інструкторів з підготовки бойових розрахунків протитанкових ракетних комплексів FGM-148 Javelin.

Наприкінці навчання українські інструктори отримують відповідні сертифікати від американських колег та сертифікати Школи протитанкової артилерії НАСВ.

Javelin Бронетехніка ЗС Росії Крим Модернізація Росія Танк Україна