fbpx
Росія ракетою “Кинжал” намагалася знищити ЗРК Patriot в Україні – CNN

Росія ракетою “Кинжал” намагалася знищити ЗРК Patriot в Україні – CNN

Війна з Росією Гіперзвукові ракети ЗРК ЗРК Patriot ППО та ПРО Ракетний удар Росія Україна Х-47м2 "Кинджал"

Російська ракета Х-47 “Кинжал” мала влучити у місце дислокації системи протиповітряної оборони Patriot, яку Україна отримала від партнерів.

Про це повідомляє CNN з посиланням на американських чиновників.

Але російську ракету знищили ще на підльоті.

Двоє неназваних американських чиновників, як зазначає видання, вважають, що 4 травня Росія під час нічної атаки на Київ намагалася знищити ЗРК Patriot.

Однак російська атака зазнала невдачі – українські військові перехопили ворожу ракету.

Чиновники відзначили перше відоме успішне використання Україною системи протиповітряної оборони Patriot лише через кілька тижнів після її прибуття.

Зазначається, що військові випустили з Patriot кілька ракет під різними кутами, щоб перехопити російський “Кинжал”.

Українські захисники продемонстрували, наскільки швидко вони опанували потужну систему ППО, сказав один із чиновників.

Видання зазначає, що американці вважають, що росіяни могли виявити сигнали, які випромінює РЛС ЗРК Patriot. І це дозволило їм націлити на цю систему свою ракету “Кинжал”.

Модифікований винищувач МиГ-31К (бортовий номер "92 червоний") з підвішеною ракетою авіаційного ракетного комплексу «Кинжал». 2018 рік. Фото: ЗМІ РФ

Відзначається, що Patriot має потужний радар для виявлення повітряних цілей на великій відстані, що робить її потужною платформою ППО, здатною перехоплювати навіть балістичні ракети. Але потужне радіолокаційне випромінювання також дає змогу противнику виявити комплекс і визначити його місцезнаходння.

Раніше Повітряні сили Збройних Сил України заявили, що 4 травня збили російську гіперзвукову ракету “Кинжал”. Пуск ракети здійснив російський винищувач МиГ-31К з території РФ.

Зенітно-ракетний комплекс Patriot українських військових. Україна. Квітень 2023. Кадр з відео Збройних Сил України

За даними військових, ворожу ракету перехопили за допомогою ЗРК Patriot, який Україні передали західні партнери в рамках оборонної допомоги, яка необхідна для протистояння російському вторгненню.

Війна з Росією Гіперзвукові ракети ЗРК ЗРК Patriot ППО та ПРО Ракетний удар Росія Україна Х-47м2 "Кинджал"