fbpx
Росія визнала запит Малі на відправку російських найманців

Росія визнала запит Малі на відправку російських найманців

"ПВК Вагнер/Лига" Африка Малі Найманці Росія Світ

Міністр закордонних справ Росії визнав існування в країні організації найманців і запит Малі на їх відправку.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на пресконференцію Міністр закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

Влада Малі звернулися до російської військової організації найманців з проханням про допомогу в боротьбі з тероризмом.

«Вони звернулися до приватної військової компанії з Росії у зв’язку з тим, що, як я розумію, Франція, хоче суттєво скоротити свій військовий контингент», – повідомив Сергій Лавров.

Також дипломат заявив, російська влада до найманців не має відношення та поставляє Малі тільки військово-технічну продукцію.

В Росії приватні військові компанії не здатні існувати на території країни без участі уряду.

Згідно з кримінальним кодексом Російської Федерації, статтею 359, яка стосується найманців, наголошує, що вербування, навчання, фінансування або інше матеріальне забезпечення найманця, так само як його використання у збройному конфлікті або військових діях – караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

На думку експертів, в дійсності “Приватні військові кампанії Росії” є замаскованими підрозділами в структурі Міноборони РФ, які виконують військові завдання уряду країни

Нагадаємо, у вересні 2021 року стало відомо про те, що військове керівництво Малі веде переговори з російськими збройними формуваннями найманців.

Уряд Малі заявив, що здивоване звинуваченнями на свою адресу і відкинуло повідомлення про нібито наявні у Бамако планах покликати в країну військові формування Росії.

Російські найманці у Сирії

Франція заявила, що такий крок “несумісний” з французькою військовою присутністю.

Зокрема, Міністр закордонних справ Франції – Жан-Ів Ле Дріан – сказав: “Група Вагнер” – в минулому засвідчила, що в Сирії та ЦАР здійснювала зловживання і всілякі порушення, що не узгоджуються з жодними рішеннями, і тому воно є несумісним з нашою присутністю”.

"ПВК Вагнер/Лига" Африка Малі Найманці Росія Світ