fbpx
Росія застосувала БМПТ «Терминатор» на Луганщині

Росія застосувала БМПТ «Терминатор» на Луганщині

Бронетехніка Війна з Росією Луганщина Україна

Російські загарбники застосовують свої бойові машини підтримки танків (БМПТ) «Терминатор» проти Збройних Сил україни на Луганщині.

Фото ворожої бронетехніки оприлюднив журналіст Юрій Бутусов.

Окупційні війська Росії не припиняють своїх спроб взяти під контроль трасу Бахмут-Лисичанськ в районі сіл Нагірне, Білогорівка і Берестове Луганської області.

За словами Бутусова, сьогодні 27 травня, щоб відрізати угруповання українських військ у Сєверодонецьку, росіяни задіяли сили 90-ї танкової та 76-ї десантно-штурмової дивізій ЗС Росії.

Журналіст також опублікував фото від українських розвідників на яких зафіксовані російські танки та БМПТ «Терминатор», які виїхали на висоту для обстрілу району траси Бахмут-Лисичанськ,

Але, як зазначив Юрій Бутусов, російські окупанти були змушені відступити через вогонь артилерії Збройних Сил України.

«Противник зосереджує зусилля на прориві нашої оборони та застосовує для цього свої основні оперативні резерви. Обстановка залишається важкою, ворог великими силами намагається прорвати оборону, щоб створити нову обстановку. Але українська армія чинить сильний опір і докладає зусиль для розгрому ударного угруповання ЗС РФ. Йдуть дуже важкі бої», — написав журналіст у Facebook.

Про те, що ЗС РФ перекинули в України бойові машини підтримки танків (БМПТ) «Терминатор» стало відомо нещодавно.

У соціальних мережах з’явилося відео, зняте ймовірно на підступах до Северодонецька, з рухом колони БМПТ. В короткому ролику видно рух 4 одиниць цієї техніки. Вони мають знаки розрізнення «V».

У квітні 2022 року публікувалося фото БМПТ «Терминатор», які транспортувалися потягом. На машинах були нанесені тактичні знаки «біле коло», що свідчило про намір Росії використовувати їх у війні проти України. Тоді «Терминатор» зафіксували у Брянській області.

БМПТ «Терминатор» – багатоцільова захищена бойова гусенична машина вогневої підтримки. Бойова машина здатна протистояти легкоброньованим цілям, танкам, БМП та вертольотам. БМПТ озброєна двома гарматами калібру 30 мм, великокаліберним кулеметом, а також протитанковим комплексом «Атака-Т». Екіпаж – п’ять осіб.

БМПТ «Терминатор» ЗС РФ на тренуваннях. Листопад 2020. Фото: МО РФ

Загалом відомо про передачу лише 8 одиниць цього типу бронетехніки до складу 90-ої танкової дивізії. Це відбулося в 2020 році, а контракт на виробництво 12 одиниць з Уралвагонзаводом підписали ще в 2017-ому.

Бронетехніка Війна з Росією Луганщина Україна